Han ser kanskje ikke så glad ut på bildet, men for Tim-Robin Lihaug (til høyre) var det gjevt å posere med karen til venstre. Verdensmester Arthur Abraham hang på gutteromsveggen til Lihaug hjemme på Hjelteryggen. Onsdag sparret Abraham sammen med Sotras eneste proffbokser i Tyskland.

Brann-spilleren forsvant — supporterne som betalte sitter igjen uten en krone

— Det var gøy! Abraham var en av de første bokserne jeg fikk et forhold til. Han var verdensmester da jeg begynte å bokse for ni år siden, og en av dem jeg likte best å se på, sier 23 år gamle Lihaug.

Treneren: - Litt preget

Han beskriver opplevelsen som spesiell. Lihaugs trener, Ulf Johansen, mener eleven ble satt ut litt av stjernemøtet.

Lihaug ofrer alt for å bli best. Se tekst og videoreportasje fra Spania her

— Tim er en kald fisk, og minner meg om Ole (Klemetsen) på det området, men han var litt preget. Da var det fint å oppleve at han klarte seg bra. De sparret åtte runder, og de fem første var Tim helt på høyde med Abraham. Mot slutten fikk han litt problemer med albuen, men det gikk langt over forventning, sier Johansen.

Nå skal Lihaug bokse foran tusener

Nå mener Team Lihaug at nivået opp til den aller ypperste verdenseliten ikke er avskrekkende stort.

— Abraham er en av de beste gjennom tidene. Han har forsvart titlene sine gang etter gang, gått 21 VM-kamper og er mester i to forbund. Å sparre mot ham og føle at det ikke er så langt opp, gir en voldsom mestringsfølelse, sier Johansen.

Disse lokale fotballspillerne er på klubbjakt

Lihaug stemmer i.

— Jeg blokkerte det meste han kom med. Abraham slo tungt, og er kjent for å være en av de mest hardtslående bokserne, men likevel gikk det greit, sier han.

Abraham stilte også i noe i nærheten av toppform, da han allerede neste lørdag skal bokse VM-kamp.

— Det er ikke så langt opp til det nivået for meg, men det er små detaljer som må på plass. De detaljene er viktige. Jeg ble ikke skremt av nivået, sier Lihaug.

Kamp 12. desember

Før det blir juleferie hjemme i Bergen, skal Lihaug i ringen 12. desember. Motstanderen hans er ennå ikke klar, men kampen går i Brøndbyhallen i København. På sine 15 første proffkamper har Lihaug vunnet 14. Han har også blitt WBO-forbundets ungdomsverdensmester i supermellomvekt.

Sist Lihaug gikk kamp fikk han kjeft av treneren

Fortsetter utviklingen mener trener Johansen at Lihaug kan bokse om en voksen-VM-tittel innen rimelig tid.

— Det er et stykke til vi kan gå VM-kamp, men om 18 måneder kan det være realistisk. Det kommer an på veien Team Sauerland (promotorselskap) velger. Folk har lett for å glemme hvor ung Tim er, vi har god tid, sier Johansen.

Etter en stund med sparring i Tyskland, der Lihaug også har fått prøvd seg på andre boksere i topp europeisk klasse, vender duoen snart nesen mot spanske Torrevieja for den siste delen av kampoppkjøringen.