Hotell Sonesta i Fort Lauderdale. Der holder boksedronningen til mellom slagene. Først var hun tre uker i Detroit, deretter Miami der hun blir enda en uke. Så bærer det mot fjellene i Østerrike.

— Jeg måtte gjøre dette for å ta et steg videre, forklarer veteranen, som skal ut mot den tyske verdensmesteren Ramona Kühne i Düsseldorf 24. oktober, en motstander som kaller seg selv «Wild Dragon».

33-åringen fra Bergen stortrives i sitt «nye» liv, ikke minst med et annet opplegg og ny trener. For ikke å si ny stall. Nå hører hun inn under storstjernen Vladimir Klitsjko, som også forbereder seg til storstevnet i en fotballhall som tar 50.000 tilskuere i Tyskland.

— Jeg måtte røskes ut av gamle rutiner, for å ta et steg videre. Jeg måtte få nye impulser, og det har jeg gjort til gagns, sier hun på telefon.

Hun minner om at nettopp Klitsjko forbereder seg på samme sted, i samme camp, men han bor i Miami til daglig.

Brækhus sterk mentalt

Etter å ha brukt måneder på å restituere seg etter tre brudd i foten, og ikke minst at hun sa takk for seg i Sauerland-stallen, har Brækhus brukt tiden til å bygge seg opp igjen. Også mentalt.

— Jeg er sterk mentalt, men bruddet kom i ringen, og det er viktig at jeg ikke assosierer ringen med smerten. Men det har gått bra, forklarer hun.

Den norske bokseren er veldig fornøyd med motstanderen, ikke minst fordi det skaper entusiasme i Tyskland. Der har Kühne, som trenes av ektemannen, sine fans. Brækhus har bodd i Berlin i 10 år, og er også kjent i boksekretser der.

- Hva har den nye treneren endret på?

— Veldig mye. Ikke minst benarbeide og balanse. Da kommer slaget bedre frem. Han har tatt tak i holdningen også, hvor tyngdekraften skal ligge. Jeg har hatt mye tyngde fremover, og vært en aggressiv bokser. Han vil at jeg skal spille på hele registeret.

I fire uker har hun spilt på lag med den amerikanske treneren. Fortsatt er det mye å terpe på de neste ukene, men for Brækhus kjennes det bra. Med alle VM-beltene på plass i weltervekt, WBC, WBA, WBO og IBF, har hun mye å forsvare. Derfor må hun være ekstra grundig.