Når sørlendingen går i ringen i sin 9. profesjonelle kamp i Sverige lørdag kveld, er det i et storstevne der svensken Erik Skoglund er selveste kongen.

Ubeseirede Skoglund, som har elleve knockouts på 22 kamper, er i en egen klasse, men Hagen er på vei oppover. 26-åringen fra Flekkefjord satser på å vinne mot italienske Alessandro Buriola, Når Hagen til daglig har briller på og fordyper seg i en bok, er det ingen som forbinder ham med en hardtslående kampsportutøver. Derfor har bokseren til og med opplevd å bli stoppet av en dørvakt da han skulle inn på sin egen pressekonferanse.

— Det var jo litt morsomt, sier Hagen, og legger til:

— Jeg vil vise at man kan se ordinær ut, og drive med denne idretten.

Nerden fra Flekkefjord

Han kaller seg selv en nerd. Interessene er data, litteratur og musikk. Hagen har studert nordisk litteratur på Universitetet i Oslo, men er også utdannet tømrer. Nå er det boksing på heltid.

— Jeg er bare i starten av min karrière, og drømmer om å leve av idretten. Får vi proffboksing i Norge, vil det åpne nye dører, sier han.

Hagen mener at han får verdifull jobberfaring også gjennom en boksekarrière.

— Ja, det vil gi et godt grunnlag for jobb, fordi det er god læring i det å være toppidrettsutøvere. Man må være organisert, strukturert og jobbe veldig hardt for å oppnå noe. Jeg satser alt på dette nå, så får vi se. Jeg har for stor respekt for boksingen til bare å gjøre det halvveis.

Til boksegallaen i Rosvalla Arena i Nyköping er det solgt 5000 billetter. Nordmannen Simen Smaadal skal også bokse der. De to norske har sparret mot hverandre før "eksamen".

Ble en tryggere utøver

Hagen sier selv at han kommer fra bibelbeltet, men han var mer interessert i boksing enn religiøse sysler.

Varemerket er at han er sterk mentalt, smart og alltid godt trent. Nå har han dessuten fått ny trener i André Sollund, og det Hagen føler er en ny giv.

Nordmannen er i stallen til tyske Sauerland, der Cecilia Brækhus var tidligere.

— Siden du vanligvis har briller, ser du godt uten?

— Godt nok. Det går ikke an å bruke linser i boksing.

Så fort treningsøktene er over, kaster han seg over bøkene.

— Folk tror jeg sitter lenket fast og spiser stein i et gammelt, slitent bokselokale, men slik er det ikke. Tendensen er at det er ordinære folk som driver med boksing. Man må ikke være vill og gal.