Det bekrefter Nisse Sauerland overfor Bergens Tidende i en SMS. I toårskontrakten som bokseren fra Hjelteryggen signerte med promotoren i 2014, sikret Sauerland seg en opsjon på å kunne forlenge avtalen med ytterligere to år.

Den opsjonen velger den tyske promotoren å benytte seg av.

— Vi kommer til å benytte oss av den opsjonen. Det betyr at Lihaug nå har rundt to og et halvt år igjen av kontrakten , skriver Nisse Sauerland i tekstmeldingen.

— Superfornøyd

Det kom ikke overraskende på Tim-Robin Lihaug, som ellers ønsker å være taus om kontraktsforhold.

— Jeg er superfornøyd og en fornyelse er bra for meg, utenom det har jeg ingenting å si om kontrakten. Det er privat, sier Lihaug.

At kontrakten hans i utgangspunktet gikk ut ved nyttår har aldri vært en bekymring.

- Jeg har ikke ofret det en tanke. Jeg har ikke sett noen grunn til at de ikke skulle forlenge med meg så lenge jeg vinner , sier han.

Også trener Ulf Johansen mener en forlengelse er helt naturlig.

— Tim skal bli Sauerlands hovedbokser i Norge, nå som de ikke har Cecilia Brækhus lenger. Hvem skal bokse hovedkamp i Norge hvis de ikke hadde forlenget kontrakten? Arne Ernstsen? spør han retorisk og ler.

Jakter sin fjerde strake knockout

Begge er nå i Spania hvor de gjør de siste forberedelsene til neste kamp. Den vil gå i Frederikshavn 12. september. Hvem som blir motstander er foreløpig uvisst, uten at det påvirker forberedelsen nevneverdig.

— Jeg møter den jeg må møte. Jeg regner med at Sauerland finner en motstander som gir meg en lærerik erfaring, sier Lihaug, som hevder han er i rute.

— Hovedjobben er gjort, nå gjenstår bare noen små justeringer før jeg er klar.

Det er hovedsakelig slagstyrken som er blitt terpet på de siste ukene. Målet er å fortsette rekken med den fjerde strake knockouten.

— Har ma. muligheten til å bli tidlig ferdig på jobb, så tar man jo den, sier Lihaug, som roses av treneren.

— Nå er han snart på Ole Klemetsen-nivå i ren slagkraft, så det gjelder bare å få det ut i kampen, sier han.