Det stormer rundt FIFA, og mange mener fortsatt at Qatar og Russland bør miste sin tildelte fotball-VM, som skal holdes i henholdsvis 2018 og 2022. Begge steder har lenge fått kritikk for brudd på menneskerettigheter og mistanke om korrupsjon.

Nå får begge land uventet støtte fra en av fotballverdenens største stjerner. David Beckham slenger seg inn i debatten, og støtter de to kommende verdensmesterskapene.

— Folk må stille seg bak

— Korrupt eller ikke, det er de landene som har blitt valgt. Det må vi innse, sier David Beckham ifølge britiske The Telegraph.

Engelskmannen som ble superstjerne i klubber som Manchester United og AC Milan mener nå det er på tide å støtte opp om mesterskapene.

— Folk må stille seg bak dette. Alt handler om å vbringe fotballen til nye land. Jeg synes de skal holde seg til det valget, sier Beckham ifølge avisen.

Tildelingen av fotball-VM til Russland og Qatar er bare en del av en hel rekke forhold som FIFA har blitt kritisert for.

Kritiserer FIFA

I et intervju med Radiotimes, kommer fotballstjernen med kritikk mot FIFA.

— Det er så mye rot som kommer til å ta tid å rydde opp i. For meg er det forferdelig å se hvordan fotballen blir håndtert. Det er trist, sier Beckham om organisasjonen.

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:- FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.