Det er danske Ekstra Bladet som skriver dette fredag ettermiddag.

En større kampfiksingsak ble innledet i den tyske byen Stuttgart i midten av november. Fredag erkjente fem tyskere å ha stått bak flere tilfeller av kampfiksing.

De er blant annet tiltalt for å ha maniplulert to kamper i den danske Superligaen forrige sesong. I tillegg lyder tiltalen på drapstrusler mot en bookmaker, samt flere tilfeller i Tyskland.

Tyskerne erkjenner å ha betalt en spiller på FC Vestsjælland for å påvirke utfallet av kampene mot Esbjerg i november 2014 og mot Ståle Solbakkens FC København 22. februar i år. FC Vestsjælland tapte begge kampene, og klubben rykket også ned.

VG har vært i kontakt med Ståle Solbakken. FCK-treneren sier han ikke kjenner til noe mer rundt den påståtte kampfiksingen.

Har koblet inn dansk politi

Telefonavlytting har avslørt at de tiltalte ved hjelp av en dansk mellommann har knyttet kontakt med spilleren til FC Vestsjælland. Spilleren skal ha mottatt rundt 450.000 kroner.

— Den danske spilleren er blitt betalt for å opptre slik at de tiltalte har vunnet penger på kamper som var manipulert, sier den tyske aktoren Michael Wahl til Ekstra Bladet.

Tyske påtalemyndigheter har ikke interessert seg for FC Vestsjælland-spilleren som har latt seg bestikke, siden spillerens forbrytelse har skjedd utenfor Tyskland. De utelukker ikke at flere spillere er involvert.

Det danske fotballforbundet (DBU) har nå kontaktet dansk politi.

— Dette er nytt for oss, og nå blir vi nødt til å be politiet kikke på opplysningene, sier DBUs kommunikasjonssjef Jakob Høyer til Ekstra Bladet.

Kampfiksingen i Norge

Også i Norge har det nylig vært rullet opp en kampfiksingsak. 29. april falt dommen i Oslo tingrett: Tiltalte Drin Shala og Alban Shipshani ble dømt til fengsel i åtte måneder, mens Formose Pape Mendy ble dømt til fengsel i seks måneder. De tiltalte spillerne Saif Haydar Jafar og Fredrik Alexander Notice ble begge frikjent av tingretten.

Dommen ble anket både av de domfelte og av påtalemyndigheten, og saken vil komme opp i lagmannsretten.

Etter dommen vedtok Norges Fotballforbund å utestenge de tre dømte fotballspillerne.