Ørjan Håskjold Nyland (24) mener Molde har prestert langt under pari år.

Etter helgas uavgjort-kamp mot Vålerenga, ligger MFK på femteplass i eliteserien. Opp til gullrival Rosenborg er det allerede elleve poeng. MFK-keeper oppsummerer sesongen så langt som langt under forventa.

– Den har vært svak. Dårlig. Vi har ikke vært bra nok i de avgjørende øyeblikkene, hverken framover eller bakover. Vi har vært altfor ustabile. Det må vi rette på nå. Det handler bare om å få stabilitet inn i spillet vårt, sier MFK-keeperen.

– Hvordan skal dere snu den smådårlige trenden?

– Vi må bare putte ballen i mål.

– Så enkelt?

– Ja, vi har skapt nok sjanser, så det er bare det det står på, sier voldingen.

– Skal vinne greit

Onsdag kveld møter MFK Kvik Halden i cupens fjerde runde. Østfoldlaget spiller til daglig i 2. divisjon, men har gjort det bra i cupen i år. I forrige runde slo de ut eliteserielaget Strømsgodset. MFK er likevel store favoritter før kveldens oppgjør.

– I utgangspunktet skal vi vinne greit. Men man vet aldri. Kvik Halden er et lag med flere spillere med eliteserieerfaring. Så vi kan ikke ta lett på det. Vi må gjøre jobben akkurat slik vi gjorde i forrige runde mot Fyllingsdalen i Bergen, sier Nyland.

Kvik Halden har avansert fra alle tre cuprunder i år etter straffesparkkonkurranse. Nyland håper og tror kveldens kamp blir avgjort før det kan bli aktuelt.

– De bør ikke få straffesparkkonkurranse mot oss. Såpass kvalitet har vi i laget.

– Du har jo vært i noen straffesparkkonkurranser selv?

– Ja, går det så langt så vinner vi, sier landslagskeeperen med et lurt smil.

– Ikke som i 2013

Selv om det kanskje ikke har gått så bra med MFK som mange hadde spådd før sesongstart, vil ikke Nyland sammenligne årets sesong med den MFK hadde for to år siden.

Da slet laget til tider voldsomt i serien, men karret seg til en sjetteplass. Da var det cupfinaleseieren over Rosenborg som på mange måter reddet sesongen.

– Jeg vil ikke trekke paralleller til 2013-sesongen, for så dårlig har det ikke vært. Men det er klart vi må begynne å plukke poeng om vi skal kjempe oss oppover på tabellen. Vi tenker kamp for kamp, og vil vinne flest mulig. Så får vi telle opp til slutt, sier målvakta.

PS: Ørjan Nyland har gått seirende ut av 19 cupkamper på rad — deriblant fire straffesparkkonkurranser.