SARPSBORG (adressa.no): Rosenborg har levert sin beste sesongåpning siden Eggen-epoken. For å finne en bedre statistikk etter 13 spilte seriekamper må man helt tilbake til 1995, det året Nils Arne Eggen og Rosenborg for første gang klarte å kvalifisere seg til Champions League.

— Nesten uslåelige

Etter gårsdagens sterke 2-0-seier mot Sarpsborg sier Pål André Helland det slik til adressa.no:

— Vi føler selv at vi vinner hver kamp vi spiller. Vi har en selvtillit i laget som gjør at vi føler oss litt uslåelige. Vi spilte ikke formidabelt mot Sarpsborg, det var ingen toppkamp, men likevel vant vi 2-0 på bortebane mot et av de beste hjemmelagene i serien.

Kommende helg kommer Molde til Lerkendal. De har grunn til frykte det som venter dem.

— Vi har selvtilliten som gjør at vi vinner hver kamp vi spiller, sier en smilende Helland, som laget 1-0-målet for Rosenborg i går.

Hellands fagbrev

— Midtsjø tok på seg rollen som Houdini i mellomrommet, og så satte han meg i en rolle jeg har fagbrev i. Da blir det farlig, kommenterer landslagsvingen om scoringen.

Ole Selnæs betegner RBKs situasjon som «veldig imponerende». Rosenborg har bedre poengfangst enn både da Åge Hareide ledet klubben til gull i 2003 og da Erik Hamrén var RBK-sjef i 2009. — Det kommer ikke som noe sjokk på spillerne, men jeg må si at det er ekstremt bra. Jeg er veldig fornøyd, men så føler jeg da også at vi har vært best i alle kampene vi har spilt. Med maksimal uttelling skulle vi ha hatt flere poeng. Men vi er ikke halvspilt ennå, minner Selnæs om.

- Drømte om å vinne alle

Trener Kåre Ingebrigtsen svarer med et smil slik på spørsmålet om han er overrasket over den svært imponerende poengfangsten:

— Jeg drømte om å vinne alle, men det skjønte jeg kunne bli vanskelig.

I dag trekkes RBKs motstander i første kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Med serie, cup og europacupspill vil det gå slag i slag i ukene fremover, med to kamper hver uke.

— Disse guttene er veldig godt trent, så to kamper i uka må de jaggu meg tåle. Jeg også gjorde det, og jeg var ikke spesielt godt trent, humrer RBK-sjefen.