— At han ble haltende ut på der nesten en halvtime før han gikk av, var ikke bra - verken for Espen eller for oss, sa Hareide til Adresseavisen og hadde returkampen mot Røde Stjerne i tankene.

Det er bare én uke til kampen i Beograd. I går hadde Espen det fryktelig vondt, også etter kampen.

For RBK-treneren var keeperens ankelskade en tilleggssmerte til den skuffende og uhyre svake norske prestasjonen.

— Det gjorde rimelig ondt å se på. Huff og huff, sier jeg.

— Overrasket over at vi var så sørgelig dårlige?

— Jeg er det. På hjemmebane burde vi fått til mye mer. Det spanske landslaget er ikke bedre enn det Deportivo La Coruna er på klubbnivå. Vi tapte mot La Coruna, som landslaget, med ett mål på bortebane. Hjemme leverte vi langt bedre saker enn det vi ble vitne til av et norsk hjemmelag onsdagskvelden. Spillerne var ikke i nærheten av å gjøre det de var blitt enige om; bruke fysikken sin, sette spanjolene under hardt press.

— Vi klarte ikke å prege kampen med sterk fysikk, men det er noen forskjeller på fotball-ferdighetene også....

— Selvsagt er det det. Ferdighetene hos norske spillere er ikke gode nok. Her har vi mye arbeid å gjøre. Men det handler om å få til en riktig blanding av bruk av god fysisk kapasitet og fotball-ferdigheter. Jeg håper vi i Rosenborg skal kunne gi bidra her. Når landslaget legger opp til en fysisk spillestil, så må vi hvertfall klare å bruke kreftene, sa en tydelig skuffet Åge Hareide.

Han kommer til å vente med spenning på legerapportene om Espens ankel. Espen Johnsen gikk fra et spansk fyrverkeri til en smertefull kveld. Keeperen ordnet spenningen før onsdagens returkamp i Oslo med en fenomenal oppvisning på Mestalla lørdag. Uten ham hadde Norge tapt langt klarere enn 1-2. Etter 22 minutter var han på det nærmeste ute av spill på Ullevaal. Et kraftig overtråkk av den høyre ankelen gjorde at han pinte seg gjennom resten av 1. omgangen. Det burde han ikke gjort, og Rosenborgs sisteskanse angrer.

— Jeg tar kraftig selvkritikk på at jeg spilte videre. I ettertid burde jeg selvfølgelig gått av banen med en gang. Men jeg ville så gjerne bidra for laget. Jeg kan bare beklage overfor alle at jeg ikke ba om å bli byttet ut, sa Johnsen, som møtte pressen etter kampen på krykker og med bandasjert høyrefot.

PS! I kveld skal RBKs andre internasjonalt dyktige keeper, Arni Gautur Arason, i aksjon. Island spiller mot Mexico i Los Angeles-området.