Mats Zuccarello bidro med en scoring da New York Rangers halte i land en 5-2-seier over Tampa Bay Lightning i NHL onsdag.

Seieren ble en etterlengtet revansj for Rangers, som tapte forrige sesongs semifinale i sluttspillet mot nettopp Lightning. Florida-laget hadde også vunnet sine fem siste grunnseriekamper mot Rangers, som var uten borteseier i NHL siden 21. november.

— Vi trengte dette. La oss være ærlige. Desember har vært helt forferdelig. Å avslutte året slik er bra for oss alle. Vi har hatt mange samtaler det siste døgnet om å finne tilbake til det laget vi er. Vi viste hva som skal til for å ha suksess, sa keeper Henrik Lundqvist ifølge nhl.com.

Seieren kom etter at New York-laget scoret tidlig i hver periode.

SCORET: Mats Zuccarello (nr. 36), feirer med Ryan McDonagh (27) og Derick Brassard (16). Foto: AP Photo/Chris O'Meara/NTB scanpix

Først sendte Dan Boyle gjestene i ledelsen før to minutter var spilt. Jonathan Marchessault kvitterte for Lightning, men i det første minuttet i annen periode var det Zuccarellos tur til å score.Nordmannen overrasket Lightning-keeper Ben Bishop med et håndleddsskudd etter at J.T. Miller skled fram på vertenes halvdel og trakk på seg to motspillere før han lurte pucken til en fri Zuccarello.

Holdt unna

Også i slutten av midtperioden utnyttet Tampa Bay overtallsspill til å utligne, men deretter var det stopp for hjemmelaget.

Dominic Moore gjorde 3-2 tidlig i den siste perioden, og Lundqvist stengte målet. Mot slutten tok Lightning ut keeperen i jakten på en utligning. I stedet endte det med at Viktor Stålberg og Rick Nash satte hver sin puck i tomt mål.

— Det var en tett og tøff kamp, og ingen fikk mye rom på isen. Vi kjempet virkelig hardt i tredje periode og greide å tette igjen etter at vi tok ledelsen, sa Rangers-trener Alain Vigneault.

Etter en knallsterk sesongstart har Rangers slitt den siste tiden og havnet langt bak ledende Washington Capitals i sin avdeling, men laget klamrer seg til 2.-plassen.

Mats Zuccarello spilte totalt 17.48 minutter i onsdagens kamp. Målet var hans 16. denne sesongen.

LES INTERVJUET:

Ni strake

I en annen kamp onsdag tok Washington Capitals sin niende strake seier ved å vende 1-2 til 5-2 mot Buffalo Sabres med fire mål i siste periode. Alex Ovetsjkin scoret to mål for hovedstadslaget, som har flest poeng i ligaen og er 12 foran Rangers.

Joe Pavelski scoret de to siste målene da San Jose Sharks slo Philadelphia Flyers 4-2. Han er blitt matchvinner sju ganger denne sesongen, flest i NHL.

Mike Cammalleri scoret to ganger da New Jersey Devils slo Ottawa Senators 3-0 i Canada. Cory Schneider reddet 36 skudd da han holdt buret rent.

Jonathan Bernier hadde 41 redninger da Toronto Maple Leafs slo Pittsburgh Penguins 3-2 etter straffeslag. PA Parenteau satte inn det avgjørende straffeslaget.