STAVANGER: Alt lå til rette for en skikkelig hockeyfest på årets nest siste dag da serieleder Oilers tok imot tabelltoer Lørenskog i DNB Arena onsdag. Bare ett poeng skilte de to lagene før toppkampen i Stavanger, og oppgjøret innfridde fra første dropp.

• Før kampen gikk vi gjennom det vi måtte gjøre bedre enn mot Vålerenga, og så går vi ut og leverer en kjempekamp. Vi var bedre enn Lørenskog i tre perioder. Det var meget solid. Et perfekt punktum på 2015, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

• Det er lenge siden jeg har sett gutta så gode. Vi spiller på rett måte og er tunge å møte over hele isen. Helt deilig å starte nyttårsfesten på denne måten. Det har vært et fantastisk år for oss i Oilers, men vi har planer om å vinne mer i 2016, forsikrer han.

Etter en fartsfylt åpning tok det bare 2.56 før Dan Kissel sendte Oilers i ledelsen 1-0 etter at Tommy Kristiansen brøytet vei foran mål. Lørenskog brukte imidlertid bare fem minutter på å svare da Tony Romano tråklet seg elegant gjennom Oilers’ sone og serverte på lekkert vis til James Sixsmith som satte inn 1-1 for gjestene.

Oilers levde farlig ved flere anledninger, blant annet da Lørenskog fikk kontre to mot én ved to anledninger. I stedet for å gi fra seg initiativet i kampen var det imidlertid PetterThoresens menn som tok tilbake ledelsen da Christian Dahl-Andersen styrte inn 2-1 på pent vis etter et skudd fra Johannes Johannesen etter 11.05.

En toppkamp verdig

Og det andre målet satte virkelig fart på Oilers, som bare fortsatt å male på. Applausen hadde knapt lagt seg etter Dahl-Andersens scoring før Dan Kissel og Josh Soares kom i stor fart to mot én. Poengkongen Soares fikk pucken på vei mot mål og satte den iskaldt inn til 3-1 etter 12.23. Oilers fortsatte det gode spillet og hadde stort sett brukbar kontroll resten av den første perioden. Dermed sto det også 3-1 til pause etter 13-8 i skudd i favør vertene.

Dette var en nydelig opplevelse.

Der den første perioden endte med Oilers-dominans, åpnet midtperioden best sett med Lørenskog-øyne. Etter en dropp i Oilers’ sone havnet pucken hos James Sixsmith som på noe heldig vis fikk lurt den bak Henrik Holm til 3-2 etter 24.15. Men i stedet for å bli stresset av det tidligere reduseringsmålet, satte kalddusjen virkelig fart i Oilers, og etter to kjappe utvisninger for bortelaget, fikk serielederne sjansen med fem mot tre spillere i 18 sekunder.

Rasende Romano

Den muligheten utnyttet Dan Kissel nådeløst da han på effektivt vis satte fart inn i LIKs sone og økte til 4-2 etter 30.35. Oilers var fortsatt i overtall fem mot fire, og ville åpenbart ha mer, og etter 32.06 utnyttet Tommy Kristiansen et strålende forarbeid av Josh Soares til å legge på til 5-2 foran et feststemt hjemmepublikum.

Drøyt fem minutter før den andre perioden var omme oppsto en noe spesiell episode i DNB Arena da Tony Romano kolliderte med én av hoveddommerne bak Lørenskogs mål og gikk ned for telling. Oilers utnyttet muligheten og Kristian Forsberg banket inn 6-2 etter 34.39 assistert av Christian Dahl-Andersen og Mathias Trettenes. En rasende Romano mistet fullstendig besinnelsen etter det uheldige baklengsmålet, og ble straffet med en ti minutters utvisning for dårlig oppførsel av duoen i sebrastriper.

Flere mål ble det imidlertid ikke i midtperioden, som endte med 12-6 i skudd.

Ydmykelsen komplett

Tredje periode startet med to minutter i undertall for Oilers etter at kaptein Kristian Forsberg ble utvist like før pause. Lørenskog maktet imidlertid ikke å skape de store mulighetene, og i andre enden av banen presenterte hjemmedebutant Mike Hoeffel seg ved å ta to runder i rundvantet.

Bare et par minutter senere ble ydmykelsen total for Lørenskog. Gjestene fikk en ny sjanse i overtall etter en tominutter på Rudolfs Balcers, men i stedet for å pynte på resultatet, kom Nick Bruneteau og Kristian Forsberg på en superkontring som endte med at sistnevnte banket inn 7-2 i undertall etter 46.24. ## Kjendistung hockeyfest

Men det skulle ikke ta lang tid før Lørenskog fikk nye sjanser i overtall i en kjendistung DNB Arena, hvor blant andre den nybakte verdensmesteren i håndball, Camilla Herrem, og popartist Marion Ravn var til stede. Med bare et halvt minutts mellomrom ble både Dan Kissel og Peter Lorentzen utvist for Oilers, men selv ikke halvannet minutt med to spillere mer på isen resulterte i scoring for gjestene.

De siste ti minuttene ble stort sett en ren transportetappe for Oilers, som likevel fortsatt å produsere store sjanser foran 4250 feststemte tilskuere. Tross et par enorme muligheter ble det ikke flere mål, med med 7-2-seieren sørget Oilers for å øke serieledelsen til fire poeng og sette utfordrer Lørenskog kraftig på plass i kampen om seriegullet.

• Dette var en nydelig opplevelse. Fansen var fantastiske, og heldigvis klarte vi å levere en god kamp. Jeg er imponert av kvaliteten på ishockeyen og folkene her. Jeg har blitt tatt godt i mot og føler at overgangen til Europa og norsk hockey har gått bra og kjapt. Forhåpentligvis kan vi fortsette å vinne som dette i 2016, sier nykommer Mike Hoeffel – som gjorde en solid første hjemmekamp som center i andrerekken.