Oilers-sjef Pål Higson. Oilers-sjef Pål Higson. Foto: Pål Christensen

Oilers: - Vi er glade for at forbundet tar saken

Men Vålerenga har ikke tatt kontakt for å beklage rasismehetsen av Phillippe Cornet.

— Alle er enige om at slike uttalelser ikke hører hjemme i idretten. Derfor er vi glade for at Ishockeyforbundet har anmeldt saken. For vår del handler det nå om å se fremover mot kampen mot Lørenskog. Vi kommer derfor ikke til å foreta oss noe mer i denne saken, sier Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Generalsekretær Ottar Eide bekrefter at Norges Ishockeyforbund vil se nærmere på sjikanen Oilers-spiller Phillippe Cornet ble utsatt for mot Vålerenga mandag kveld.

Bestemte seg tirsdag formiddag

I kampens hete, etter å ha blitt taklet hardt, skal nemlig VIF-spiller Tallak Lyngset ha ropt følgende uttrykk til Stavanger Oilers-spiller Phillipe Cornet: — «jævla homse» og «jævla sigøyner».

Phillippe Cornet ankommer DNB Arena tirsdag. Han vil ikke uttale seg om episoden. Foto: Pål Christensen

— Normalt sett er det en av partene som anmelder saker som dette inn til oss. Nå vil vi ta en diskusjon med Oilers. Hvis ikke de vil gjøre noe, er det klart at vi vil se på det. Norges ishockeyforbund har en nulltoleranse for sjikanerende uttalelser, sa generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til Aftenbladet tirsdag morgen.Noen timer senere sendte Forbundet ut en pressemelding der de bekrefter at de selv har tatt initiativ og anmeldt saken til disiplinærutvalget.

— Det at forbundet selv går inn og anmelder, er det noe du ønsker deg mer av i fremtiden, Higson?

— Ja, jeg tror det er riktig at vi får en tradisjon i ishockeyen at Ishockeyforbundet anmelder saker som dette selv. Det ideelle er å ha et uavhengig utvalg som ser på kontroversielle situasjoner og gjør en vurdering av dem – sånn som de eksempelvis har i Sverige. Det er et spørsmål om ressurser, men jeg tror det er veien å gå for norsk ishockey.

Spilleren selv legger seg flat

— Har Vålerenga tatt kontakt med noen hos dere for å beklage det som skjedde?

Tallak Lyngset og Jan Tore Kjær etter mandagens seier over Stavanger Oilers. Foto: NTB Scanpix

— Ikke ennå. De trenger kanskje litt tid til å summe seg. Det kan kanskje komme. Jeg vet ikke. Det hadde sikkert vært en grei gest, sier Higson.- Hvordan har Phillippe Cornet det?

— Han mener det samme som oss. Det er ikke bra, men han hever seg greit over det.

Tallak Lyngset selv legger seg flat til VG etter hendelsen.

— Det skjedde i kampens hete. Det var høy spenning, det kokte over og jeg sa ting jeg ikke mente. Jeg husker det nesten ikke for jeg var så giret. Men når jeg ser TV-bildene, så er det en veldig stygg sak og jeg legger meg selvsagt helt flat, sier Lyngset til avisen.