Holmvik står over grunnet karantene for fem gule kort, mens trener Gaute Larsen mener Khattab og Tveita ikke er på sitt beste akkurat nå. Larsen prioriterer defensiv trygghet i den viktige bortekampen på Moan stadion.

Junioren Truls Sælevik Vagle og Pål Fjelde bekler de to sentrale plassene på midtbanen.

Treneren var aldri i tvil om at han skulle starte med midtstopper Marius Lode som har avlagt positiv dopingprøve. Han er i utgangspunktet utestengt ett år, men kan spille inntil 19. oktober.

En bør falt av skuldrene

Fra venstre klubblege Arne Kr. Njærheim, daglig leder Asle Tjøtta, Marius Lode og trener Gaute Larsen på torsdagens pressekonferanse på Bryne. Foto: Ove Heimsvik

Etter å ha båret på hemmeligheten som en bør gjennom fem måneder, føler 22-åringen bare lettelse nå.— Jeg la aldri skjul på at jeg hadde tatt medisin før en eksamen da vi ble dopingtestet etter kampen mot Sogndal 13. mai. Derfor har jeg visst hva som var i vente, at jeg ville avlegge positiv dopingtest, men det har vært fryktelig tungt å vente og vente på avgjørelsen fra Antidoping Norge, sier den unge spilleren til Aftenbladet.

— Familien har visst det, trenerne har visst det, Asle Tjøtta (daglig leder i Bryne) har visst det, men ellers har alt vært hemmelig. Saken har ligget inni meg nesten hele sesongen, derfor var det en bør som falt av skuldrene da saken ble offentlig denne uken. Derfor føler jeg lettelse, er klar til å ta straffen og er klar til å spille så lenge jeg har lov, forklarer Marius Lode.

Han har hatt en jevnt bra sesong, men han har ikke hatt den utviklingen mange venter av den raske midtstopperen fra Frøyland.

Fem måneders behandlingstid

Marius Lode skylder ikke på hemmeligheten og børen, men han syns behandlingen av saken har unødvendig lang tid.

— Det har ligget i bakhodet, og jeg har tenkt mye, medgir Marius Lode og roser familien, klubblederen og trenerne for sterk støtte i hele perioden.

Daglig leder i Bryne, Asle Tjøtta, legger ikke skul på at klubben er svært kritisk til den lange behandlingstiden i Antidoping Norge.

Antidoping Norge tok sommerferie

— Vi har hele tiden vært pålagt full lukkethet om saken, og vi har ikke hørt ett ord fra Norges Fotballforbund. Det undrer meg. Antidoping Norge har beklaget behandlingstiden og skylder på sommerferien. Her handler det om en ung gutt som har gjort en tabbe. Da må det være mulig å gi svar tidligere, sier Tjøtta til Aftenbladet.

Klubben står last og brast med Lode og vurderer om det er mulig å finne andre arbeidsoppgaver til ham i karantenetiden. Inntil videre blir han brukt på banen.

Trener Gaute Larsen vil bruke midtstopperen så lenge som mulig, mot Levanger søndag og mot Follo neste søndag.

Viktig kamp i bunnstriden

— Marius føler seg klar og har fått dette litt på avstand. Han vil gjerne vise hva han er god for, han har vært en av våre beste hele sesongen og er svært viktig for oss, særlig slik situasjonen er nå, sier Larsen.

Bryne ligger tre poeng foran Bærum som er på nedrykksplass. Levanger ligger seks poeng bak. Det sier alt om hvor viktig dagens kamp er for jærbuene.

Larsen starter i en 4-2-3-1 formasjon der Sælevik Vagle og Fjelde skal ofre seg helt som to defensive midtbanespillere.

Oddbjørn Skartun på høyre kant og Robert Undheim på venstre, får også stort ansvar defensivt, mens Aram Khalili på topp og 17-årige Magnus Retsius Grødem som hengende spiss, får viktige oppgaver når Levanger har dødball. Bryne frykter de sterke hodespillerne til trønderne. Derfor må Khalili og Grødem tilbake ved enhver slik anledning.

Svekket Levanger

Dagens runde i 1. divisjon skulle vært spilt onsdag førstkommende, men tre kamper går i dag grunnet manglende lys. Det lider Levanger mest av da klubben må unnvære Færøyenes landslagsspiller Kaj Leo I. Bartalsstovu. Den lille, kreative spanjolen, Adria Mateo Lopez soner for fem gule kort.

Brynes lag (4-2-3-1): Anders Kristiansen – Vegar Landro, Marius Lode, Krister Wemberg, Paul Addo – Truls Sælevik Vagle, Pål Fjelde – Oddbjørn Skartun, Magnus Retsius Grødem, Robert Undheim – Aram Khalili.