Scoringer av Veigar Pall Gunnarsson og Morten Berre gjorde at Vålerenga ledet 2-0 ved pause mot et daft Brann. Hjemmelaget satset svært offensivt etter hvilen, og fikk belønning 11 minutter før slutt ved Zsolt Korcsmar. Fegor Ogude punkterte kampen tre minutter senere, før Berre ordnet 4-1 på overtid.

Dermed gikk VIF (41 poeng) forbi Brann (39) på tabellen. Laget til Martin Andresen er nå på fjerdeplass.

Torp-markering

Brann har hatt noen vanskelige dager etter hjertestansen til Carl-Erik Torp. Før kampstart ble Torp hedret, og han kom også med en videohilsen fra sykesengen. Inn i hans posisjon kom unggutten Kristoffer Barmen, som dermed fikk sin første seriekamp fra start.

Kampens første store sjanse kom etter ti minutter da Erik Mjelde la inn fra venstre. Fredrik Haugen var alene i feltet, men i stedet for å heade forsøkte han å ta ballen med beinet. Dermed utspark fra VIF.

Minutter senere fikk gjestene frispark fra 25 meter. Forsøket fra Mohammed Fellah var godt, men Piotr Leciejewski avverget til corner. Fellah var også frempå noen minutter senere, men avslutningen gikk utenfor etter innlegg fra venstre.

To VIF-scoringer

Og det var VIF som tok ledelsen i det 21. minutt ved Veigar Pall Gunnarsson. Han ble nydelig spilt igjennom av Fegor Ogude, og alene med keeper satte han ballen lavt i motsatt hjørne.

VIF gikk deretter opp i 2-0 etter 35 minutter. Gjestene fikk et meget kontroversielt frispark for hands. Da frisparket ble tatt, sov Brann, og VIF fikk legge upresset inn fra høyre. Ballen endte til slutt hos Morten Berre som pirket inn bortelagets andre.

Minuttet før pause burde Brann ha redusert da Kim Ojo ble frispilt av Rodolph Austin. Alene med keeper satte Ojo den utenfor, til stor fortvilelse fra et godt besøkt Stadion. Dermed sto det 0-2 ved pause, etter en omgang der Brann viste mangel på energi i spillet.

Ny spenning

Brann gjorde to offensive bytter i pausen, og Diego Guastavino var svært nær en redusering for Brann tidlig i 2. omgang, men ballen snek seg utenfor.

Med 2-0-ledelse spilte VIF smart. De halte ut tiden der de kunne, men var samtidig farlige på kontringer mot et tynt besatt hjemmeforsvar.

Zsolt Korcsmar sørget for ny spenning da han headet inn en corner etter 79 minutter.

Men bare tre minutter senere satte Fegor Ogude inn 1-3, og da var det kjørt for Brann. Morten Berre ordnet 1-4 på overtid.