— Det er et stort øyeblikk for meg. Viking er det største laget i regionen og har vært et mål for meg lenge. Det var riktig å melde overgang nå. Viking kan tilby en mer profesjonell hverdag enn SIF, sier Harald Nilsen Tangen til Aftenbladet.

G15-landslagsspilleren har denne sesongen spilt på SIFs G16 elitelag og scoret to mål mot Sandnes Ulf foran Bayern Münchens speider i juni.

Torsdag fikk indreløperen A-lagsdebuten for SIF da laget fra Hillevåg slo Vardeneset 2 i 5. divisjon. Fredag signerte han avtalen som gjør ham til Viking-spiller de neste tre årene.

— Nilsen Tangen har en x-faktor som vi har lyst til å videreutvikle. Planen er at han skal spille for Viking 2 i tredjedivisjon. Han skal også spille de viktige kampene for G16-laget og hospitere med A-laget. Dette er en spiller vi har visst om lenge, og nå var tidspunktet rett, sier Bård Wiggen som er leder for fotball og utvikling i Viking.

Satser tungt på talenter

Viking signerte også Daniel Pollen til en lærlingkontrakt fredag. Den 15 år gamle midtstopperen kommer fra Sola og blir en del av Vikings talentløft de neste tre årene.

Tidligere i sommer forlenget Viking med keeper Amund Wichne (19), spiss Mathias Bringaker (19) og kantspiller Tor André Skimmeland Aasheim (20). I tillegg fikk den 16 år gamle spissen Petter Bakken en tre år lang kontrakt med Viking i juli. Bakken kommer opprinnelig fra Sola.