Viking — RBK 0-2

STAVANGER: - Nå har dere mast hele tida om Gytkjær. Men vi har sagt siden i januar at vi må få ham i form. Og vi må skaffe han målsjanser. Da kommer målene, innleder Kåre Ingebrigtsen til adressa.no

Før han legger til:

— Han er definitivt den toppscoreren vi trenger, og det har vi hatttro på hele veien. Det er mange andre folk som skriker om at vi ikke har en toppscorer. Men det har vi. Og det er vi somser ham på trening hver dag.

13 mål i serien

To mål mot Viking.Fem mål på to kamper. Direkte matchavgjørende i begge oppgjørene. 13 mål totalt. I en klubb som leder serien med ni poeng med elleve kamper igjen å spille.

Etter en litt treg start på RBK-karrieren, har Christian Gytkjær vært i fyr og flamme i sommer. Foto: Digitalsport

Med andre ord: Det begynner å se pent ut for Christian Gytkjær i sin første sesong som RBK-spiller.

Og som han da også sa selv etter de to scoringene mot Viking torsdag kveld:

— Jeg håper jeg ikke erferdig utviklet som fotballspiller ennå. Så det er vanskelig å svare på om jeg er i min aller beste form.

Gikk høyt ut

Akkurat det har vært tema i omgivelsene også, etter at fjorårets toppscorer Alexander Søderlund ble solgt til St. Etienne.

Gytkjær kom med klare ambisjoner om å bli toppscorer i serien — og la med det lista høyt for seg selv.

Deretter innrømmet han at det å komme til RBK fra Haugesund var litt av et sjokk - særlig treningsmessig - og i vår presterte han også ujevnt.

Med samme ujevne mellomrom dukket også spørsmåletopp i omgivelsene rundt RBK- og i mediene:om RBK hadde en målfarlig nok spiss til å gjenta "the double"- prestasjonen fra 2015. Nå mener altså Brutternat Gytkjær for alvor har svart skeptikerne.

— Vi har klassespisser i Rosenborg. Gytkjær, Vilhjalmsson og Bakenga, som også kan spille kant. Så definitivt, sier han - smilende etter 2-0-seieren.

(Krever innlogging)

(Krever innlogging)

— Tok mer tid enn jeg trodde

Det gjorde også Gytkjær selv. Samtidig, med 13 scoringer i beltet,innrømmer han at det har tatt tid å tilpasse seg Rosenborg.

— Det ble en større omveltning enn jeg trodde. Nytt spillesystem, en annen måte å presse på når vi ikke har ball, nye spillere. Det var mange nye ting i starten. Men nå begynner jeg skikkelig å finne meg til rette, og trives veldig godt i klubben og byen. Jeg kjenner også medspillerne mine bedre, sier han.

Med 13 scoringer er han nå fire mål foran Torbjørn Agdestein på toppscorerlista. Samtidig ønsker han ikke snakke for mye om det som kommer. Heller ikke om at det lukter klart av seriegull også i 2016. — Vi er ikke mestere ennå. Det er mange kamper igjen, og mye som kan skje. Men det er klart vi ligger godt an, sier han.

- Enormt viktig

Det er også omkvadet fra RBK-trener Ingebrigtsen:

— Vi ser jo på tabellen, og dette var en enormt viktig kamp for oss. Men akkurat nå handler det om å restituere og se mot Sogndal. Å fylle Lerkendal og skape skikkelig stemning igjen. Vi gjennomføtte en meget god bortekamp i dag. Så ser vi jo at det blir vanskeligere for de andre å ta oss igjen, jo færre kamper det blir. Men noe mer enn det tenker vi heller ikke på, sier Bruttern.