STAVANGER: Det er over én måned siden Rosenborg sist holdt nullen på bortebane. Den gangen i 0-0-kampen mot Bodø/Glimt da André Hansen ble skadet. Torsdag kveld greide trønderne det igjen – før den svært viktige bortekampen mot Austria Wien i playoffkampen til Europaligaen.

— Det er alltid en god følelse å holde nullen. Det var viktig å få et godt resultat på bortebane nå før vi skal til Østerrike, sier Reginiussen til adressa.no.

Ligge i balanse

For kampen på bortebane mot Austria Wien, kan fort være avgjørende om Rosenborg skal spille i Europa til høsten.

LOJALE: Tore Reginiussen mener alle må være lojale til sine defensive oppgaver dersom trønderne skal få et godt resultat borte mot Austria Wien. Foto: NTB Scanpix

— Vi kommer til å reise dit med ambisjoner om å score mål. Da er det viktig at vi jobber godt sammen som et lag, fortsetter midtstopperen som personlig leverte en strålende kamp mot Viking.Ambisjoner om å score mål hadde trønderne også borte mot Apoel. Da gikk det ikke helt veien og tre mål rant inn etter overtiden begynte på Kypros. Kampen mot Viking ble dermed god trening for hvordan de skal spille i Østerrike.

— Vi var flinke til å ligge i balanse. Vi skulle gå med mange, men ikke for mange. Laget var opptatt av å nøytralisere kontringsmulighetene og det klarte vi, sier nordlendingen videre.

Lojale til oppgavene

Dersom alle gjør jobben sin hundre prosent, så er serielederen vanskelig å score på.

— Det er viktig at alle er lojale til de defensive oppgavene. Da skal andre lag slite med å score på oss, legger Reginiussen til.

Det er Kåre Ingebrigtsen helt enig i. RBK-treneren har ved flere anledninger poengtert at man blir hardere straffet i Europa, enn i Norge.

— Vi kan ikke holde på sånn mot Austria Wien som vi har gjort i tidligere kamper. Alt må lukes bort, sier Bruttern til adressa.no.