Prica spilte i Rosenborg fra 2009 til 2012 og var med på vinne ligaen de to første sesongene i klubben.

I 2009 ble han også toppscorer i eliteserien og da gullet skulle feires på høsten forventet han en by i ekstase. De forventningene ble ikke innfridd.

— Jeg vant to titler i Rosenborg og da vi vant den første tenkte jeg «Nå blir det fest», men det ble det ikke. Vi feiret med 100-200 fans og jeg spurte Mikael Dorsin, «Er det alltid så dårlig når dere vinner?». Ja, de er så vant til det, svarte han. Han hadde også forventet en stor fest første gang han vant ligagull, men da ble det bare pizza etter kampen, sier Prica til den svenske journalisten Olof Lundh sin podcast.

Her er Rade Prica i aksjon for Maccabi Tel Aviv i Europa League-kampen mot APOEL. Foto: AP

34-åringen forteller om helt andre scener da han vant ligaen i Israel med Maccabi Tel-Aviv, klubben han dro til etter oppholdet i Rosenborg:— I Tel Aviv var det 100.000 som feiret gullet. De hadde blitt litt for vant til å vinne i Trondheim. Om jeg skal være helt ærlig, var det kjedelig at det ikke ble feiret mer med fans og hele klubben.

— Jeg skulle alltid gå i duellene

Prica dro til Maccabi i 2013, etter å ha scoret 57 mål på 104 ligakamper for RBK. Han mener at topplagene i Israel holder samme nivå som lagene i Skandinavia, men han merket stor forskjell på spillestilen.

I Israel var det en langt mer spillende stil og et fokus på å holde ballen langs bakken.

— Vi har hatt to spanske trenere og en portugiser. Det var få langballer og vi skulle alltid spille ut fra keeper og gjennom forsvaret. Det var den store forskjellen fra Norge , der taktikken var å slå langt og Prica skulle gå i duellen, sier han leende.

Havnet på kant med Roy Keane

Før suksessen i Rosenborg og Maccabi Tel-Aviv, der han vant til sammen fem ligagull, hadde han et tøft opphold i Sunderland. Etter å ha scoret i debuten, slet han med skader og en treningskamp mot Sporting Lisboa gjorde vondt verre.

Prica glapp markeringen på en corner, noe som tillot portugiserne å score. Da så daværende Sunderland-manager, og tidligere Manchester United-kaptein, Roy Keane rødt.

— I garderoben fikk jeg en enorm skyllebøtte av Keane og etter det var det ganske kjørt. Det spilte ingen rolle hva jeg gjorde, jeg fikk ikke sjansen på laget, sier Prica.

Spissen likte ikke det han hørte, men ville ikke si noe i mot og satt i stedet og sa seg enig. Nøyaktig hva Keane sa har han ikke lyst til å innrømme.

— Jeg kan ikke nevne ordene han sa. Det var så grovt at jeg ikke bør ta opp det.

Prica er ordknapp om hva han mener om Roy Keane som person og manager, men legger ikke skjul på at han liker bedre den skandinaviske stilen der det både gis ros og ris i stedet for den mer britiske, der ordene skrikes i ansiket.

— Jeg tror ikke en sånn lederstil gjør spillerne bedre eller får frem det beste i dem, sier han.