— Selv om det ennå er tidlig, ser jeg ikke så veldig mange andre kandidater. Alexander har en bra sjanse til å bli toppscorer i år, sier Steffen Iversen.

Da RBK vant seriegullet i 2009, ble Rade Prica toppscorer i ligaen med sine 17 mål. Året etter gjorde kanonduoen Prica og Steffen Iversen 27 mål til sammen på veien til det foreløpig siste seriegullet til RBK.

Avhengig av en toppspiss

Siden den gang har gullet glimret med sitt fravær i Trondheim – det samme har toppscorertittelen.

Steffen Iversen jobber nå som ekspert for TV-kanalen CMore. Her står han på Lerkendal sammen med Amund Skiri (midten) og Jon Hartvig Børrestad. Foto: NTB SCANPIX

Et gull-jagende RBK med andre ord avhengig av å ha en skikkelig målscorer på topp. Nå mener Steffen Iversen at Søderlund for alvor er i ferd med å fylle den rollen.— Han har fått en fantastisk start, og for en spiss baller det gjerne på seg. Man kommer i flytsonen, og da går det stang inn i stedet for stang ut. Søder er flink i bevegelsene sine inne i boksen, og kommer til å score bøttevis med mål.

Tosifret i sikte

Etter fire kamper har Søderlund et hysterisk snitt på 1,25 mål per kamp. Til sammenligning hadde Vidar Örn Kjartansson et snitt på 0,86 mål per kamp i fjor. Islendingen endte på 25 mål – ti mål mer enn nestemann på toppscorerlista.

— Jobben min er å score mål, og jeg er selvsagt ”happy” med at jeg gjør nettopp det. Målet mitt er alltid å bli bedre enn forrige sesong, så jeg håper at det blir flere mål enn 13 i hvert fall. Jeg har ikke satt meg noe bestemt mål, men fortsetter jeg å putte i denne takten blir det et tosifret antall mål ganske så kjapt, sier Søderlund og gliser.

Har drømmejobben

Steffen Iversen mener Søderlund i øyeblikket har selve drømmejobben.

— Vi har opplevd litt ulik innstilling til det under forskjellige trenere i Rosenborg. I fjor spilte de tidvis kjedelig drittfotball fram og tilbake og var fornøyd med 2-0. Slik RBK spiller nå, vet han at han kommer til å få masse sjanser. Nå skal de fortsette framover og jage det tredje, fjerde og gjerne det femte målet. Et drømmeopplegg for en spiss, og kjempemorsomt for Søderlund, sier Iversen.

Søderlund selv er enig med den gamle storscoreren.

— Det største problemet de to siste sesongene har vært at laget ikke skapte så mye framover. Vi var litt slitne tror jeg. Nå er vi i bra form og skaper mye mer, og da er det selvfølgelig utrolig gøy å være spiss på Rosenborg, sier han.