LA MANGA (adressa.no): Mot Stabæk i den siste treningskampen på La Manga, puttet Pål André Helland Rosenborgs to første scoringer. Dermed har han ni scoringer i vinterens treningskamper.

Se høydepunktene fra treningskampen øverst i saken!

Krever mange mål

Trener Kåre Ingebrigtsen forventer at scoringsformen vedvarer også etter seriestart.

— Pål må opp på opp på et tosifret antall mål skal han få godkjent i 2015. Jeg synes det, sier «Brutter'n».

— Skal vi være med i toppen, må vi både ha indreløpere, spisser og kanter som scorer mål. Det er ikke én eller to mann som skal gjøre målene våre, det er fire-fem stykker, sier han.

Første siden gutter 14

Det første målet mot Stabæk kom på hodet. Det skjer ikke hver dag for vingen.

KNUSTE STABÆK: Pål André Helland bejubles av lagkameratene Mike Jensen (nr. 7) og Tomas Malec (bak). Foto: Digitalsport

— Dette er min første scoring på hodet på elleverbane. Jeg har en scoring på hodet fra tidligere, og det var ledermålet til 7-6 mot Halsa i finalen i Tjeldbergodden cup i gutter 14. Det skjer egentlig aldri at jeg scorer på hodet, men det sier litt om hvor ferdigscoret pasningen fra Tobias var. Det var et mønsterangrep, sier han.

Kald fra krittet

Mål nummer to kom på straffespark etter at han selv ble felt inne i sekstenmeteren. Det var aldri noe tema å overlate ansvaret til noen andre på laget.

— Jeg har aldri skjønt det der med at man ikke kan ta straffen selv dersom man blir felt. Det må være en regel for noen som er svakere i pæra enn meg i hvert fall. Det er ikke vanskeligere å sette den i mål om du blir felt først, sier han.

Kåre Ingebrigtsen skryter av Hellands ferdigheter som straffeskytter, og har ingen planer om å ta fra ham det ansvaret også denne sesongen.

— Jeg er trygg på ham som straffeskytter, så den jobben er hans. Det spiller ingen rolle for Pål om han tar straffe på La Manga, Lerkendal, Ullevaal eller Wembley. Han er kald og rolig, og blir veldig lite påvirket av omgivelsene, sier han.

— Ser ut som maskiner

Tomålsscoreren mener Rosenborg nå kan reise hjem fra La Manga med selvtillit, vel vitende om at laget er i rute foran seriestarten.

— Jeg synes vi er bra. Vi er sterke. De siste tjue minuttene mot Stabæk viser hvor bra fysisk vi er - da ser vi ut som maskiner. Samtidig får vi til en god del av det vi prøver på angrepsmessig. Jeg tror publikum på Lerkendal kommer til å kjenne igjen en del bevegelser de har sett tidligere.