Rosenborg-Stabæk 4-0 (2-0):

LA MANGA: To scoringer av Pål Andre Helland, ett av Emil Nielsen og Ole Selnæs ga Rosenborg målfest på La Manga.

Rosenborg slo Haugesund 1-0 sist. Mot Stabæk rant målene inn bak keeper Mande Sayouba.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Tam start

Rosenborg fikk bra betalt for innsatsen i første omgang. Det siste kvarteret var det helt slutt for Stabæk.

Det første kvarteret var som en reprise av åpningen mot Haugesund. Rosenborg hadde ballen mest, men dårlige valg og slett presisjon førte til få farligheter mot et Stabæk-lag som både sto høyere og våget mer enn antatt på forhånd.

Rosenborgs første mulighet kom etter drøye atten minutter. Et angrep på høyresida endte med et innlegg fra Pål André Helland. Men Mike Jensen fikk ikke skikkelig klem på avslutningen, som også gikk midt på keeper.

Tre minutter senere viste Ernest Asante prov på sitt hysteriske tempo. Strandberg & co hang ikke med, men avslutningen gikk til side for målet til André Hansen.

Et skummelt ballmist av Fredrik Midtsjø djupt på egen banehalvdel ga Stabæks første skudd på mål etter 23 minutter, men André Hansen hadde full kontroll.

Midtsjø arkitekt

To minutter senere fikk Midtsjø reparert sin egen lille tabbe. Et førtimetersløp med ball startet et angrep på venstresiden. Midtsjø dyttet etter hvert til Skjelvik. Han fant Mikkelsen, som lobbet den på bakerste stolpe. Der hang Pål André Helland, og kunne enkelt stange inn 1-0.

Tomas Malec og Pål André Helland (t.h) feirer scoring. Foto: Digitalsport

Rett før halvtimen spilt, burde Stabæk utlignet. På en corner fra høyre, ble Ole Selnæs knust i lufta av Stabæks Luc Kassi. Men headen blåste like utenfor mål.

Helland straffet Stabæk

Etter 37 minutter fikk RBK et korrekt idømt straffespark da Pål André Helland ble felt innenfor sekstenmeteren. Straffen tok han selv. Midt i målet funker som oftest, og det gjorde den denne gangen også. 2-0. Andre omgang startet med en minikanonade mot Stabækmålet, uten at RBK maktet å produsere den helt opplagte målsjansen. Det siste lille manglet, men trykket fra Rosenborg var et helt annet enn før pause. Men det varte bare i ti minutter. Da falt presisjonen igjen ned på lavt nivå, og Stabæk kom til et par halvsjanser.

Det siste kvarteret begynte det virkelig å røyne på for Stabæk.

Omgangens peneste angrep kom etter knappe halvtimen. Fredrik Midtsjø flikket fint igjennom Riku Riski som lå ut 45 grader. Mike Jensens bredside fra omtrent sekstenmeteren gikk rett på keeper.

Like etter fikk Tore Reginiussen en god mulighet til å sette RBKs tredje for kvelden på en corner fra venstre. Men fra et stykke ut i feltet, styrte kapteinen den like utenfor med hodet.

To kjappe på slutten

Syv minutter før slutt fikk Emil Nielsen vist fram spesialiteten sin. Et godt timet løp i bakrom ble belønnet med ei god pasning, og alene med keeper satte dansken ballen rolig mellom beina på Sayouba. 3-0

Og det stoppet ikke der. Drøye fire minutter før slutt sto RBKerne i kø for å score. Etter flere spede avslutningsforsøk, havnet ballen ut til Ole Selnæs. Fra langt hold laget han et realt kremmerhus til 4-0.