LERKENDAL (adressa.no): — Vi skal ut og vise publikum at de bare må komme tilbake. Vi setter stor pris på dem, og de var helt fantastiske mot Aalesund. Det kommer sikkert like mange mot Strømsgodset også.

De ordene tilfaller RBKs Alexander Søderlund. Han vet godt at forventningene blant supporterne er store denne sesongen. Ikke bare til gode resultater, men også til fartsfylt angrepsfotball i god, gammel Rosenborg-ånd.

Tror målraten synker

Det er akkurat dét laget har levert i de to første seriekampene. Derfor kommer også tilskuerne tilbake til lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

— Vi går alltid for å vinne, spesielt på hjemmebane. Og vi skal underholde og gjøre det artig for publikum. Jeg er ganske sikker på at det ikke blir like mange mål som sist (6-0 over Haugesund), men vi skal i hvert fall jobbe steinhardt og spille offensiv fotball, poengterer spissen.

HERJET I HAUGESUND: Glade RBK-spillere feirer scoring mot FKH. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Like etter klokken 10 lørdag formiddag melder Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, om at det er solgt over 18 000 billetter til lørdagens kamp.

— De blir redde

— Det er helt fantastisk, og det hjelper selvfølgelig utrolig mye. De vi spiller mot blir redde når de kommer og ser det er så mange på tribunene. Det betyr mye, sier Søderlund.

Han understreker at det ikke bare er noe han sier. Et stort hjemmepublikum er et fryktet hjemmepublikum, mener han.

— Jeg husker det selv fra da jeg var her med Haugesund. Det er ikke lett å komme hit. Det er mye større her enn hva de andre er vant med. Motstanderne kjenner nok på det, og vet at alle som er her støtter spillerne våre, sier han.

Det blir heller ikke lettere å møte et lag som er skikkelig i dytten.

— Selvfølgelig blir de redde når de kommer hit etter den starten vi har hatt. Jeg tror de er redd oss, sier Søderlund.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Scorer dobbelt så mange

Strømsgodset har – i motsetning til Rosenborg – hatt en rimelig laber start på sesongen. De åpnet med 3-1-tap borte mot Vålerenga, og fulgte opp med 1-1 mot nyopprykkede Mjøndalen.

Søderlund har med andre ord scoret dobbelt så mange mål i løpet av de to første serierundene (to mot Aalesund, to mot Haugesund) som hele Strømsgodset til sammen.

— Jeg fikk en skade før sesongstart, og var ute i seks-sju uker. Jeg har fått jobbet hardt, og vi la ned en god jobb før jeg ble skadet også. Det har selvfølgelig hjulpet på, men det er mer å gå på. Så vi får bare se utover hvordan det kan gå. Jeg føler meg i hvert fall ganske bra, sier Søderlund.

Skal være forsiktige

Han så smått grinete ut da han ble tatt av banen etter knapt 70 minutter på stillingen 4-0 mot Haugesund sist. Men etter å ha fått tenkt seg om mener han at det likevel kan ha vært for det beste.

Stor kveld for Alexander Søderlund i serieåpningen mot Aalesund. Foto: Vegard Eggen

— Jada. Vi har diskutert det tidligere også at vi skal være litt forsiktige i begynnelsen. Det er selvfølgelig litt sånn at jeg blir irritert der og da når jeg føler meg bra, men det er fullt forståelig, sier han.Spissen sier det ikke var irritasjon over byttet som gjorde at han forsvant fra Haugesund stadion uten å knapt si et ord til den ventende pressen.

— Av og til er det greit at du klarer å stenge ting litt ute og tenke på andre ting i stedet. Det kan bli litt mye til tider, og jeg tror det er viktig å kunne si nei og ikke være med på alt. Det er viktig for hodet, sier han.