ULLEVAAL STADION (iTromsø): Etter en miserabel førsteomgang der TIL lå under 0-1 mot Vålerenga på Ullevaal kom Gutan ut fast bestemt på å utligne etter pause. Etter bare fire minutter kom muligheten laget hadde ventet på. Thomas Lehne Olsen kom til dødlinja på høyresiden i angrep, fant Gjermund Åsen, som igjen hælet ballen til nevnte Gamst Pedersen som befant seg alene åtte meter foran kassa.

Avslutningen gikk rett i en Vålerenga-forsvarer som kom skliende inn og reddet en utligning til 1-1 som kunne endret kampbildet totalt. Drøye 40 minutter senere var kampen over og resultatet var stygge 0-4 mot TIL.

— Morten burde scoret der, og det vet han selv, sier en ærlig hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

- Sterk uttelling

Noen minutter etter hovedtreneren kom Gamst Pedersen tuslende ut i pressesonen før han måtte haste videre til bussen på vei til Gardermoen for å rekke kveldsflyet til Tromsø.

— Jeg prøvde å skyte ned i lengste hjørnet med høyrefoten og ballen er på vei i mål. I etterpåklokskapens navn burde jeg kanskje skutt i det andre hjørnet, konstaterer Gamst Pedersen.

- Målet kunne endret kampbildet?

— Vålerenga har en sterk uttelling, men resultatet 4-0 er ikke noe kjekt. Førsteomgangen er vi ikke aggressive nok, mens vi spillemessig er det vi som går for målet før de begynner å score igjen etter pause, sier Gamst Pedersen.

Nesten 12 år etter han dro fra TIL i 2004 til en lang og innholdsrik proffkarriere i England spilte Gamst Pedersen fra start som venstre kant før han ble flyttet innover i banen da TIL raknet i målprotokollen.

— Jeg var ikke ordentlig med i førsteomgang, men fikk litt mer ball etter pause. Da jeg ble flyttet inn sentralt fikk jeg være enda mer med, sier Gamst Pedersen som spilte 81 minutter.

- Blir klar til RBK

Torsdag venter gammelklubben Rosenborg på Alfheim, og for å bli klar til den må Gamst ”bruke hodet”.

— Jeg kan ikke gå rett på skuddtrening mandag. Når det er så tett til kamp må man være litt smart. Mot Rosenborg blir jeg klar, men det spørs om jeg spiller 80 minutter igjen da, sier Gamst som har brukt et par måneder på å bli kvitt småskader som har holdt han borte fra fotballbanen.

— Det er alltid morsomt å spille mot Rosenborg, og er et høydepunkt for alle i norsk fotball. Jeg har mange venner der, og ser fram til det, sier Gamst med et smil.