Etter 404 minutter scoret Sarpsborg 08 endelig sitt første mål i årets eliteserie, men måtte likevel klare seg med ett poeng i 1-1-kampen mot Stabæk.

Alexander Groven sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause på et hjørnespark, før Agon Mehmeti utlignet kun sekunder ut i annenomgang. Flere mål ble det ikke, og dermed det ett poeng til hvert av lagene.

— Det er surt når vi har ledelsen, og så slipper vi til (Ernest) Asante én gang i annen omgang og da smeller det umiddelbart. Det er litt sløvt av oss, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

— Periodevis er vi veldig gode. Vi er mye inne i 16-meteren til Stabæk, men vi er nødt til å avgjøre sånne kamper.

Corner er mål

Sarpsborg 08 brøt endelig målforbannelsen som har fulgt laget i sesongens fire første kamper. Verken mot Haugesund (0-1), Viking (0-0), Sogndal (0-0) eller Lillestrøm (0-4) maktet laget fra Østfold å score. Etter 44 minutter ble Alexander Groven årets første målscorer. På et hjørnespark klarte ikke en overrasket Morten Skjønsberg å klarere, og plutselig lå ballen fri i målgården. Der var Groven snarest og satt inn 1-0. Før den tid hadde Luc Kassi notert seg for kampens første mulighet med en heading fra fem meter. Debutanten i Sarpsborg-målet, Anders Kristiansen, kastet seg og reddet i stor stil.

— Målvakten var sjanseløs

Skjønsberg la ikke skjul på at han ikke var fornøyd på Stabæks vegne i pausen, men 12 sekunder ut i annen omgang var utligningen et faktum. Mehmeti scoret sitt første mål for Stabæk da han headet et Ernest Asante-innlegg over luggen på Kristiansen og i mål.

— Det var deilig. Vi har jobbet mye med å komme på første stolpe denne uken, og målvakten var sjanseløs, sier Mehmeti.

Ti minutter senere burde Kassi snudd kampen for Bærum-laget, men blåste en avslutning få meter fra mål langt over.

— Vi gjør en kjempedårlig første omgang. Det er mye bedre etter pause, men det er ikke bra nok, sier Mehmeti.

Sarpsborg 08 hadde også sine sjanser, men ble stoppet av Nicolai Næss ved to anledninger. Først blokkerte Stabæk-stopperen et forsøk fra Patrick Mortensen, før han hindret samme mann scoring med en redning på strek snaut 20 minutter før slutt.

Dermed endte det 1-1 i en kamp hvor begge lagene gjerne skulle hatt med seg tre poeng. Sarpsborg 08 står med tre poeng etter fem kamper, Stabæk står med fire.