Det ble en sjanserik, men målløs 1. omgang på Santiago Bernabéu. Midtbanemannen Luka Modric var i godt spillehumør for vertene, men angrepsstjernen Cristiano Ronaldo slet med finsiktet. Dermed ble det ingen mål for Real Madrid før hvilen.

Roma hadde kanskje de største målsjansene. De fikk kjempemulighet før det var gått 15 minutter, men Edin Dzeko i flott posisjon banket ballen utenfor Keylor Navas' mål.

Kort etter at Real ble snytt for et frispark var Mohamed Salah frampå på en kontring, men nok en gang gikk skuddet utenfor.

Det var stort sett de sjansene gjestene klarte å skape. Etter hvilen skulle det endelig lykkes Ronaldo å finne nettmaskene.

Etter 64 minutter var han frampå og headet inn 1-0-ledelse. Det var den portugisiske stjernens 90. mål i mesterligaen. I sluttspillet er det blitt 41 mål for ham.

Fire minutter senere ville James Rodríguez også være med på leken. Han banket frekt inn 2-0-målet fra skrått hold mellom beina på Wojciech Szczesny.

Ronaldo var dessuten noen få centimeter fra å gjøre 3-0. Etter en mønsterangrep var det bare å bredside ballen i mål, men denne gangen var siktet litt for dårlig innstilt. Ballen snek seg på feil side av stolpen.

Gjestene hadde en flott mulighet til å få et trøstemål helt mot slutten av kampen, men Diego Perottis forsøk ble først stoppet av stolpen før Navas fikk kontroll.

Wolfsburg gjorde jobben hjemme

Wolfsburger også videre til kvartfinale etter 1-0 mot belgiske Gent. Tyskerne hadde 3-2 å gå på fra første møte. Wolfsburg vant dermed 4-2 sammenlagt i åttedelsfinalen.

Tidligere Chelsea-spiller André Schürrle ble matchvinner for Wolfsburg på eget gress tirsdag. Angrepsspilleren fikk ballen fra lagkamerat Julian Draxler like foran mål, og 25 år gamle Schürrle gjorde ingen feil. Kampen ebbet til slutt ut i ettmålsseier for vertene. (©NTB)