Fra før av er blant andre Laurent Koscielny på skadelisten, men mot Hull måtte stopperduoen Per Mertesacker og Gabriel Paulista begge forlate banen. Det kan gi manager Arsène Wenger hodebry i fortsettelsen. Aaron Ramsey og Nacho Monreal måtte vikariere som stopperpar mot slutten av omkampen på bortebane. Arsenal klarte bare 0-0 mot laget fra mesterskapsserien 20. februar, men gjorde jobben på andre forsøk.

Olivier Giroud (2) og Theo Walcott (2) scoret målene for Arsenal i bortemøtet med Steve Bruce og hans Hull-mannskap. Norske Adama Diomandé spilte 88 minutter for hjemmelaget Hull, men spissen maktet ikke å finne nettmaskene.

Arsenal tar imot Watford i kvartfinale søndag.

Stopp i spillet

Skader stykket opp kampen innledningsvis. Arsenal-stopper Per Mertesacker skallet sammen med Hulls Nick Powell etter 20 minutters spill, og begge ble liggende på gresset. Mertesacker fikk en smell over det ene øyet, mens Powell holdt seg til bakhodet. Begge kom seg opp etter behandling, men en groggy Mertesacker måtte byttes ut etter en drøy halvtimes spill.

Etter hvert måtte også Hull-forsvarer Harry Maguire ta telling. Maguire fikk en smell i ansiktet i duell med Arsenal-spiss Olivier Giroud, og førstnevnte måtte få behandling fra det medisinske apparatet fordi han blødde fra nesen. Maguire kom seg etter hvert opp og spilte videre.

Giroud-dobbel

Arsenal tok ledelsen ut av ingenting fire minutter før hvilen. Scoringen kom etter en grusom tabbe av Hulls David Meyler. Sistnevnte fikk ballen i egen boks, men valgte å spille den innover mot keeper. Det snappet Olivier Giroud opp. Spissen brøt ballbanen og plasserte ballen mellom beina på Hulls keeper og i mål. Før det hadde Arsenal slitt med å skape noe foran vertenes mål.

Kieran Gibbs var nær ved å doble ledelsen etter 43 minutter. Arsenal-backen smalt til fra distanse, men ballen gikk i tverrliggeren og over mål.

Etter 71 minutter roet franske Giroud nervene til sin landsmann Wenger. Spissen la på til 2-0 for gjestene, og seks minutter etter scoret fotrappe Theo Walcott. Walcott ble spilt fri alene med Hull-keeper Eldin Jakupovic, og engelskmannen gjorde ingen feil. Minuttet før slutt fastsatte Walcott sluttresultatet til 4-0. Dermed er Arsenal videre i FA-cupen. (©NTB)