Som iTromsø avslørte torsdag ettermiddag er en overgang til Sogndal nært forestående for Thomas Drage. 23-åringen fra Mosjøen er i Sogndal for å forhandle om en mulig overgang, og TIL er klare til å slippe kantspilleren gratis.

— Premissene er greie der. Vi kommer ikke til å stoppe det hvis de blir enige, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, om en mulig overgang for Thomas Drage fra Tromsø Idrettslag til Sogndal.

- Er det overgangssum involvert?

— Det er ikke snakk om overgangssum, bekrefter Johansen.

- Er det snakk om at TIL må betaler deler lønna til Drage utover høsten?

— Det blir ikke snakk om.

Ordknapp Drage

Når iTromsø snakket med Thomas Drage på telefon torsdag morgen, er 23-åringen relativt lite snakkesalig om sin potensielt nye arbeidsgiver.

— Jeg vet ikke om det blir noe her eller ikke. Vi skal ha en prat, så får vi se, sier Drage.

Spilleren, som står med én A-landskamp for Norge tilbake i januar 2012, vil heller ikke spekulere i om han selv må eller er villig til å ta et lønnskutt for å sikre en overgang til Sogndal.

— Vi er ikke nært å ha diskutert det der en gang. Så jeg det kan jeg ikke svare på, sier han.

Åpner for forsterkninger?

For TIL kan en exit for Thomas Drage dermed åpne for forsterkninger. iTromsø vet at 23-åringen plasserer seg brukbart høyt opp på lønnsstigen i TIL, hvor "sporten" har 15 millioner i lønnsbudsjett til spillertroppen å rutte med i året.

Nå kan man spare inn lønnsmidler på Drages kontrakt det siste snaue halvåret. Likevel vil verken Svein-Morten Johansen eller TIL Fotball-styreleder Per Aronsen garantere for spillere inn i stallen dersom Drage forsvinner ut.

— Det frigjør midler hvis det skjer. Men vi vi ennå ikke om det skjer. Hvordan vi skal bruke de midlene blir opp til styret å gi oss retning på, sier Johansen.

— Det er en totalitet i alt TIL driver med og da må vi diskutere en konkret case hvis de kommer med det, sier Per Aronsen.

Budsjettsvikt

TIL har i år tapt millioner i forhold til budsjett på tilskuersvikt og en tidlig sjokkexit i cupens 2. runde.

- Kan det være at man ser at en potensiell lønnsbesparelse her må brukes til å være med å dekke budsjettsvikt?

— Det kan godt hende at man må tenke slik. Man må se totaliteten i det man gjør. Vi håper at vi skulle diskutere det. Det må vi få se på når vi eventuelt får presentert noe. Det er en god dialog mellom sporten og styret, så det vil fungere veldig greit.

- Er styret villig til å strekke seg langt for å gi "sporten" best mulig forutsetninger til å berge TIL i årets eliteserie?

— Vi har en veldig sterk ambisjon om å kunne klare det. Hvordan vi skal klare det må sporten vurdere. Så får vi se om vi får muligheten til det, sier Per Aronsen.

— Det som er viktig uansett hvor mye ressurser du har er å treffe på spiller. Det dårligste vi kan gjøre er å hente inn en spiller som ikke er god nok. Da er det bedre å ikke hente inn en spiller, sier Svein-Morten Johansen.