Drage har hatt en utfordrende vårsesong og har fått lite spilletid for Gutan denne sesongen.

Kantspilleren, som har en kontrakt som går ut etter sesongen, meldte for et par uker siden at han ønsket seg bort fra TIL allerede i sommer.

Ønsket i Sogndal

I etterkant har han verken vært i troppen mot Odds BK eller Strømsgodset.

Nå ser det ut til at ønsket til Drage, som har en A-landskamp for Norge, kan gå i oppfyllelse.

Etter det iTromsø kjenner til skal han i dag være på vei til Sogndal for å diskutere en overgang. Sogndal topper 1. divisjonstabellen og har Eirik Bakke som trener.

Det bekrefter TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

— Sogndal har forespurt oss, og vi har sagt hvor landet ligger med tanke på en eventuell overgang, sier Johansen til iTromsø.

Johansen vil ikke si noe om hvor mye en eventuell overgangssum vil være.

— Det jeg kan si er at vi er løsningsorienterte, sier Johansen.

Drage er ventet tilbake til Tromsø allerede i morgen.

— Om det skal bli en overgang er litt opp til Thomas selv, sier Johansen.

Flere interesserte

Trolig er det snakk om en kontrakt ut sesongen med et Sogndal-lag som de siste ukene har hatt en liten formsvikt etter en fantastisk vårsesong. Overgangssummen vil også etter det iTromsø kjenner til ikke bli all verden.

Også andre klubber skal være på banen for å sikre seg Drage, som slo igjennom i TIL i 2011 da han hadde fire mål og 11 målgivende pasninger i eliteserien den sesongen. Blant de interesserte skal være svenske eliteserieklubber, men ingen har vært så interesserte som Sogndal.

- Åpne armer

iTromsø har ikke lyktes å komme i kontakt med Drage selv eller Songdal-trener Eirik Bakke.

Drages tidligere lagkamerat, Helge Haugen, er fysisk trener i Sogndal nå og kjenner Drage godt.

— Jeg vet ikke så mye om det, det er andre i klubben som har kontroll på slikt, men hvis han kommer hit skal han bli tatt i mot med åpne arrmer, sier Helge Haugen.

Han tror Drage vil passe godt inn i Sogndal.

— Det tror jeg absolutt. Jeg har kun positive inntrykk fra da vi spilte sammen, så hvis han er på vei hit, tror jeg det kan bli bra det. Uten at jeg har helt oversikt over hvor mye eller lite han har spilt, så tror jeg på generelt grunnlag at et miljøskifte kan være en bra ting hvis en spiller har slitt over tid. Nye impulser kan ofte kvikne en til og gi en spiller en ny start, sier Haugen.