TUIL ARENA: Da Lysvoll satte inn 1-0 mot Lyn søndag, var det hans 96. serie— og cupmål for «Dalingan».

– 100 mål er selvfølgelig bra uansett hvilken klubb man spiller for. Tallene tyder på et høyt snitt, men også at det begynner å bli noen år i TUIL på meg. Jeg er fornøyd med det, og skal selvfølgelig prøve å nå 100-grensa, sier Lysvoll til iTromsø.

Det er fem kamper igjen, og dermed er hans 100. scoring absolutt innen rekkevidde denne sesongen.

– Så lenge jeg blir kvitt allergien mot å score flere enn ett mål i samme kamp, bør det kunne gå. Jeg håper å klare det i år. Det hadde vært artig, sier 26-åringen.

30 eller 31?

Da iTromsø summerte opp Lysvolls scoringer siden debuten for TUIL i 2009, var det litt usikkerhet rundt antall seriemål i 2011. De fleste statistikker sier han hadde 30 nettkjenner i serien, mens trener Gaute Helstrup mener Lysvoll skal ha 31. Selv antar lofotværingen at 30 er riktig.

Og da er i så fall totalen 96 mål.

– Han scorer mye mål og er også involvert i andre scoringer som nest sist eller tredje sist på ballen. Han har levert gode prestasjoner i alle disse årene jeg har vært trener, sier Helstrup.

Lysvolls kontrakt med TUIL går ut etter årets sesong. Den vil selvsagt klubben forlenge.

– Jeg har skrevet under på mange ettårskontrakter i det siste. Det er for å holde mulighetene litt åpne. Samtidig trives jeg kjempegodt, og sjansen er størst for at jeg blir i TUIL. Det er mye spennende på gang her. Det skal bygges en hall og klubben får seg nok et lite løft. Vi får bare se hva som skjer, sier Lysvoll, som er økonomistudent.

– Må vinne resten

Sjansen for å beholde storscoreren øker noen ytterligere prosent, dersom TUIL skulle klare opprykk til 1.-divisjon. Etter 3-0-seieren mot Lyn søndag, har TUIL 49 poeng og er kun ett bak serieleder KFUM. Oslo-laget møter Vålerenga 2 i kveld.

– Slik jeg ser det, er vi nødt til å vinne resten av kampene – inkludert kampen mot KFUM. Og da må de snuble en gang, resonnerer Lysvoll.

Skal TUIL klare det, må han nok selv bidra med noen scoringer. Og da bikker han fort 100 TUIL-mål.

– Om det blir noen spesiell målfeiring? Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det ligger mye bak de andre scoringene også, så jeg tror ikke jeg trenger noen spesiell målfeiring. Å score 100 mål er spesielt i seg selv, sier Vegard Lysvoll.