Kolstad – ØIF Arendal 25-21:

Kolstad gjorde det de visste var mulig: Å vise serielederen hvem som er sjef i Trondheim Spektrum. Til trampeklapp sikret de seg seieren over ØIF Arendal, etter tålmodig og disiplinert spill. Etterpå var det ny seiersdans på parketten.

— Sinnsykt deilig, sa Kolstad-trener Stian Gomo rett etterpå og beskrev stemning i hallen som magisk.

Målfattig førsteomgang

Det var målfattig da lagene møttes i november, og det ble nok et målfattig oppgjør da Kolstad på sjetteplass og ØIF Arendal møttes onsdag kveld. Serielederen – og forrige sesongs dobbeltmester - kom til Trondheim Spektrum med eliteseriens beste målvakt, Svenn Erik Medhus – og etter tjue minutter av kampen hadde han kun plukket ut fem baller fra nettet.

Manglet rytmen

Serielederen gjorde det vanskelig for Kolstad å finne veien til mål gjennom disiplinert returjobbing og aggressivt forsvar. Kolstad klarte ikke å omsette redningene til Goran Rajkovic eller de tekniske feilene de provoserte fram hos gjestene, til kontringer. I stedet måtte de bruke tid i etablert angrep, og der slet de med å finne rytmen og riktig avstand. Da 13 minutter av kampen var spilt, viste lystavla 3-5 i favør gjestene.

Savnet strek-Palsson

Med dårlig uttelling av Kolstads skyttere, var det fintesterke Håkon Følstad som sto for tre av de fire første målene til hjemmelaget. Savnet av strekspiller Petur Palsson, som er ute med en strekkskade, var tydelig, selv om strekvikar for anledningen, Ole Henrik Øverby, tegnet seg for en scoring i førsteomgangen. Lagene gikk til pause på stillingen 9-10 (!), og Valeri Putans i Kolstads trenerteam, hadde følgende dom over Kolstad-spillet over høyttaleranlegget: -Vi har ganske bra forsvarsspill, men vi må få mer rytme, presisjon og fart i angrepsspillet vårt.

Fikk opp farta

Akkurat det lyktes de med i de tre første angrepene av 2. omgang. Da ble kantspillerne Truls Moe Fjeseth og Daniel Brandmo involvert, og dermed ble det også rom for en Kolstad-spiller til å score fra distanse da Sturle Erland sendte Kolstad i ledelsen 12-11. Men serielederen viste raskt at de ikke hadde til hensikt å legge igjen noen poeng i Trondheim, tre raske kontringsmål sørget for at de igjen var i føringen, nå med sifrene 12-15. På stillingen 15-19 tok Kolstad time-out, og etterpå sørget de for ny nerve i kampen da de scoret tre raske mål uten at gjestene kvitterte.

Joker i mål og på kant

Kolstad fortsatte med heroisk innsats i forsvar og bedre timing i angrepet resten av kampen. I mål kom Mats Wæraas inn og leverte avgjørende redninger – blant dem to straffekast, i tillegg fant endelig Mishels Liaba og Lasse Balstad veien til nettmaskene. Og ute på venstrekanten ble Daniel Brandmo en joker. Med tre minutter igjen av kampen ledet Kolstad med to mål.

Og da dommerne blåste i fløyta, sto det 25-21 på lystavla.