Veteranen tok sin 25. seier i verdenscupen i Ramsau. Moan lå på 20.plass etter hopprennet, og innrømmer at han ikke trodde det skulle holde til seier.

Fikk du med deg denne langrennsprestasjonen?

— Dersom du ser på det jeg har prestert tidligere denne sesongen, er det kanskje litt overraskende at jeg vant. Men innerst inne er jeg egentlig ikke så overrasket selv. Jeg har hatt en perfekt oppladning etter siste runden med sykdom, og når jeg får gjennomført det jeg har planlagt og får litt ro rundt meg er jeg raskt en av favorittene. Løypa i Ramsau passer meg bra, formen var brukbar og skiene var kjempegode. I tillegg var det er meget bra taktisk gjennomført løp. Jeg skulle gå kontrollert de to første rundene, og gi jernet de to siste. Og på tredjerunden gikk jeg veldig fort, sier han.

Alltid vært en spurter

Løpet ble avgjort etter et spurtoppgjør med lagkompis Magnus Krogh. Ut på oppløpet hadde Moan trua.

— Jeg har alltid vært en spurter. Den egenskapen har jeg alltid hatt, sier han. I mål var han den nødvendige langtåa foran Krogh.

Kan vinne igjen

Nær sagt som vanlig har Moan hatt sykdomsproblemer i forkant av sesongstarten. Sin 25. seier i verdenscupen vant han uten å være i sin aller beste form. Det er dårlig nytt for konkurrentene.

— Jeg er ikke i dårlig form, men heller ikke i kalasform. Jeg vil anslå at jeg i dag var på 80 prosent av mitt maksimale. Jeg kan vinne igjen i morgen, sier han.

Søndagens øvelse i Ramsau er identisk med lørdagens. Først hopp i 90-metersbakken, før 10 kilometer langrenn. Moan sikter på seier nummer 26. ## Helnorsk pall

Ikke bare vant Moan. Magnus Krogh og Jarl Magnus Riiber sørget for norsk trippelseier i Østerrike.

— Det viser at vi er et lag med ekstremt høy kvalitet. Det er ingen andre nasjoner som et like godt lag. Klarer vi å gjøre hverandre gode, kommer vi å bli veldig vanskelig å ha med hverandre å gjøre de neste årene, sier Moan.