VALHALL (iTromsø): Gundersen var enorm da TIL valset over Vålerenga og vant 4-0 i cupkvartfinalen torsdag ettermiddag. Først satte han inn 1-0 tidlig i kampen, og resten av kampen hadde han full kontroll på Vålerengas angrepsspillere.

— Jeg synes vi gjør en sinnssykt bra innsats alle mann. Vi var supertente på å være aggressive fra start, og klarte det bra, sier Gundersen til iTromsø.

MÅLSCORER-TRIO: Peter Aas, Jakob Lillestjerna (2) og Jostein Gundersen scoret målene da TIL slo Vålerenga G19 4-0 i cupkvartfinalen. Foto: Jørund Wessel Carlsen

— En perfekt kampHan står på kunstgresset i Valhall, og det virker på sett og vis uvirkelig at han nettopp har vært kaptein for et TIL-lag som spilte ut Vålerenga.

— Jostein er veldig god å ha med i dag. Han roper ikke alltid høyest, men er sjef i garderoben før, under og etter kampen, sier trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

— Han leverer en perfekt kamp, skryter TILs trener.

Stjernetrio ikke med

Gundersen var på mange måter ekstra viktig for TIL i dag. Verken Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen eller Fredrik Michalsen var med sørover, mens hjemmelaget stilte med Sander Berge og Markus Nakkim – som begge har spilt eliteseriefotball for Vålerenga i år.

— En bra fotballspiller, så ut som han ville vinne i dag

— Jeg vet at jeg må prestere i sånne kamper, erkjenner Gundersen.

Nå håper han på cupgull med ”Gutan”.

— Det er veldig stort. I år er siste året som junior, og det er stor prestisje å ha det beste utviklingsavdelinga.

- Blir ikke bedre enn dette

En annen som viste seg fra sin gode side var Jakob Lillestjerna. Vålerenga presset på for utligning med ti mann på stillingen 2-0, og da satte Lillestjerna inn to scoringer.

— Det blir ikke bedre enn dette. Det viktigste er at vi går videre, men det er artig å score mål, sier Lillestjerna til iTromsø.

I garderoben etter kampen var stemningen mildt sagt vanvittig god.

— Det var en enorm glede. Den beste seieren vi har hatt i år, sier Lillestjerna.

Endelig revansje

For tre år siden tapte TIL G16 2-5 i semifinalen mot Vålerenga i Valhall. I dag fikk de samme guttene revansjen.

— Ufattelig deilig, sier Jostein Gundersen.

— Den gang var jeg juniortrener, men jeg var med. Det husker jeg godt, sier Lars Petter Andressen.