Valhall (iTromsø): Det manglet ikke på temperatur da Vålerenga tok imot Tromsø til kvartfinale i cupen.

Allerede før ti minutter var spilt kunne bortelaget slippe jubelen løs.

Vålerengas forsvar sov i timen, og Jostein Gundersen fikk stå helt alene i bakrom på en dødball.

— Helt nydelig. Vi trodde egentlig Vålerenga var hakket over oss, men det var de ikke, sier Aas til iTromsø.

Han fikk god tid til å hamre inn 1-0 – og temperaturen på bortebenken var allerede langt over smeltepunktet.

Rødt kort etter grisetakling

23 minutter var spilt da det smalt for alvor. Først smalt Vålerengas Mattias Totland en TIL-spiller i bakken med en fryktelig takling. I tumultene som oppsto i etterkant dyttet dommer Anders Overgård Hauglund en av TILs spillere i bakken. Det hele endte med at Totland ble utvist, og oppgaven så dermed svært vrien ut for hjemmelaget.

Enda verre ble det etter 28 minutter, da Peter Aas doblet bortelagets ledelse fra kloss hold etter et fantastisk angrep. 2-0-ledelsen sto seg til pause, og etter hvilen virket kampen å være kjørt.

Enorm jubel

Selv ikke med Kjetil Rekdal på tribunen klarte Vålerenga aldri å mane fram en skikkelig sluttspurt, og syv minutter før slutt var ydmykelsen et faktum.

Vålerengas trener Gard Holme - med en fortid som TIL-trener hadde nettopp blitt vist ut da Jakob Lillestjerna fintet ut to Vålerenga-forsvarere og banket inn 3-0. Tre minutter før slutt var det et resignert Vålerenga-forsvar se Lillestjerna sette inn mål nummer to, og fastsette sluttresultatet til 4-0. Mens Gard Holme og Vålerenga var rasende på dommeren kunne TIL-trener Lars Petter Andressen slippe jubelen løs på benken i Valhall.

— Det føles helt sykt. Vi stilte et mye yngre lag enn dem, men følger kampplanen perfekt, sier Andressen til iTromsø.

TILs lag: Jakob Karlstøm – Patrik Braathen, Jostein Gundersen, Henrik Carlyle, Tor Trosten – Jakob Lillestjerna, Håvard Espejord, Sebastian Jensen, Peder Aas – Marius Dalhaug - Garib Gerkondani