Henrik Kristoffersen fulgte opp en glitrende 1. omgang med en like glitrende finaleomgang. 21-åringen knuste verdenseneren Marcel Hirscher med over ett sekund i verdenscuprennet i Val d'Isere.

— Han er verdens beste slalåmkjører, jublet tidligere landslagstrener Tron Moger i NRKs direktesending av rennet.

Henrik Kristoffersen kjørte et strålende slalåmrenn i Val d'Isere. Foto: NTB scanpix

— Det ble kanskje en suveren seier til slutt. Jeg håper ikke at det blir sist gang. Det er klart det kjennes bra å være foran Hirscher. Han er en av verdens beste alpinister gjennom tidene, sier Kristoffersen til NTB.Seieren kommer dagen etter at han kjørte ut i storslalåmrennet. Det er Kristoffersens femte seier i verdenscupen.

– Jeg var litt forslått, men bortsett fra det gikk det greit. Når du kjører har du så mye adrenalin at du ikke kjenner det, sier Kristoffersen.

Sebastian Foss-Solevåg var nummer to etter en strålende 1. omgang, men kjørte ut i finaleomgangen.

— Følte jeg gjorde et dårlig løp

Kristoffersen og Foss-Solevåg kjørte fantastisk i første omgang av søndagens verdenscuprenn i slalåm i Val d'Isere. Den norske duoen lå på første- og annenplass, med god margin til tredjeplassen.

Fra startnummer én kjørte Kristoffersen gnistrende i første omgang. Ingen var i nærheten av å matche 21-åringens strålende kjøring. Konkurrent etter konkurrent måtte gni seg i øynene da de kom i mål og så den store differansen til nordmannen.

— Han er jo helt overlegen her, sa kommentator Andreas Toft i NRKs direktesending av 1. omgang.

— Jeg følte jeg gjorde et skikkelig dårlig løp. Etter fallet mitt i går, følte jeg meg veldig dårlig i dag. Hoften min er vond og blå, noe også den nedre leggen min er. Alt i alt før jeg meg mørbanket. Det er vondt, men jeg tok en smertestillende og her er jeg, sa Kristoffersen til NTB etter omgangen.

Storfavoritten Marcel Hirscher var hele 1,66 bak Kristoffersen etter 1. omgang. Nærmeste ikke-norske var franske Alexis Pinturault på tredjeplass. Franskmannen hadde 79 hundredelssekunder opp til Kristoffersen. I 2. omgang kjørte Pinturault ut.

Hirscher kjørte en meget god finaleomgang, men ingen kunne tukte suverene Henrik Kristoffersen.

Hylles etter triumfen

Kristoffersen hylles etter maktdemonstrasjonen.

— Deilig Henrik! Jævlig deilig er det! Østerrikske tv-kommentatorer tause som i grava! skriver Norges skiskytterstjerne Emil Hegle Svendsen på Twitter.

— I min tid var slalåm en hundredels-idrett... for en sinnssyk prestasjon, Henrik Kristoffersen, skriver TV 2-profil Davy Wathne på Twitter.

— Henrik «Aberto Tomba Ingemar Stenmark» Kristoffersen, skriver fotballekspert Lars Tjærnås.

— Utklassing. Parkerer alle. Fantastisk. Gratulerer så mye, Henrik Kristoffersen, skriver TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

— Snakk om utklassing og for en herlig fyr denne Kristoffersen er. Dette er en profil som sponsorene vil sikre seg, fastslår Jan-Erik Aalbu, sportssjef i Discovery.