Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg kjørte fantastisk i første omgang av søndagens verdenscuprenn i slalåm i Val d'Isere. Den norske duoen ligger på første— og annenplass med god margin til tredjeplassen.

Fra startnummer én kjørte Kristoffersen gnistrende i første omgang. Ingen var i nærheten av å matche 21-åringens strålende kjøring. Konkurrent etter konkurrent måtte gni seg i øynene da de kom i mål og så den store differansen til nordmannen.

— Han er jo helt overlegen her, Henrik Kristoffersen, sa kommentator Andreas Toft i NRKs direktesending av 1. omgang.

— Jeg følte jeg gjorde et skikkelig dårlig løp. Etter fallet mitt i går, følte jeg meg veldig dårlig i dag. Hoften min er vond og blå, noe også den nedre leggen min er. Alt i alt før jeg meg mørbanket. Det er vondt, men jeg tok en smertestillende og her er jeg, sier Kristoffersen til NTB.

Nærmest følger Foss Solevåg. 24-åringen imponerte stort med sin offensive kjøring og kom i mål 33 hundredeler bak lagkameraten.

Storfavoritten Marcel Hirscher var hele 1,66 bak Kristoffersen. Nærmeste ikke-norske er franske Alexis Pinturault på tredjeplass. Franskmannen har 79 hundredelssekunder opp til alpinisten fra Rælingen.

Jonathan Nordbotten kjørte i mål til 17.-plass fra startnummer 30. (©NTB)