Før seriestart i mars skal Brann til USA såvel som Spania, men de fleste av vinterens treningsøkter finner sted på hjemlig grunn.

Det vil si – ikke helt. Kommunen er ikke Bergen, men Fjell. Denne vinteren skal Brann tilbringe mest tid i fotballhallen i Straume idrettspark.

Den er kald og enkel, men Branns trener synes hallen er genial.

— Det er fantastisk å trene her. Underlaget er flott og selv om det blir litt kjøring, synes guttene det er fint, sier Lars Arne Nilsen.

KOMMENTAR:

Treneren er selv fra Sotra, og derfor er det lett å spøke med at han flytter Brann nærmere seg selv. Tidligere vintere, når været har tvunget Brann innendørs, har klubben søkt mot Vestlandshallen i Åsane. I år er det ikke slik.

Trenerens valg

— Dette var alternativet for meg. Frem til seriestart blir dette basen vår i Bergen, frem til seriestart. Jeg synes ikke banen på Nymark er god nok til å trene på, så da er vi heller her i vinter, sier Nilsen.

Han fortsetter:

— Vi kan ikke gå ut på en knallhard treningsbane, spesielt ikke når vi skal øke treningsdosene. Det er viktig å være på samme underlag. Det er sånn jeg vil ha det.

At det er trening under tak med det nåværende været, er selvforklarende. Men selv med plussgrader vil Nilsen bruke fasilitetene på øysiden av Sotra-broen.

— Trener vi her hver gang, har vi full kontroll på logistikken og et opplegg der alle vet hva som skjer. Så har vi innendørsøkter, styrketrening og slik, på Stadion, sier Nilsen.

Han ønsker ikke å dele Branns treningsplan for vinteren, slik eksempelvis Petter Northug har gjort med sin trening. Men mantraene som gjelder er råskap i treningen, som skal presses mot grensen.

Nouri: - Kan ikke klage

De to planlagte treningsleirene, først i Florida i slutten av måneden og så i La Manga i februar, gjør Nilsen tilfreds med vinteropplegget.

Straks øktene på Sotra er over, løper spillerne i biler og minibusser for å kjøre til Stadion. Der dusjes og skiftes det, fordi garderobemulighetene på Straume er begrensede. Brann-spiller Amin Nouri synes det er uproblematisk med litt kjøring til og fra trening.

— Det er litt kaldt der inne, men det er mye bedre enn å trene på en isete kunstgressbane. Det er ikke noe vi kan klage på, sier Nouri.

Og Lars Arne Nilsen får støtte av backen:

— Det er bedre med en bane å forholde seg til, enn å bytte frem og tilbake.

Så får det heller være at det går litt ekstra bensin for Brann-gjengen.