Sotra (BT): Brann-året 2016 startet mandag, med fellestrening i fotballhallen på Straume på Sotra. Mange spillere manglet, av diverse årsaker, men Erik Huseklepp var på plass – klar for sin 11. Brann-sesong.

Inn i det nye året har han fått med seg klare formaninger fra trener Lars Arne Nilsen:

— Huseklepp må, i likhet med andre, opp noen hakk. Han har hatt nivået inne før og må jobbe veldig, veldig hardt for å komme tilbake der han var. Han har litt å revansjere fra 2014 og delvis fra året vi har bak oss nå. Han var en viktig bidragsyter i 2015, men har litt å gå på, sier Nilsen.

Nilsens liste

På spørsmål om hva, konkret, Huseklepp må bli bedre på, kommer Nilsen med en liste.

— Det er flere ting, som for alle. Han må bli bedre på gjenvinning, duellspill, løpskraft. Den fysiske biten. Få tilbake litt av steget vi så i korte perioder i høst.

Brann-sjefen legger til, som han også har sagt om andre, at «det Huseklepp er god på, er han veldig god på». Men skjerpings må altså til. Og Huseklepp gir uttrykk for å være enig i det.

— Sånne ting har jeg hørt siden jeg kom tilbake til Brann (fra England i 2013). Jeg jobber for det, og som han sier har jeg litt å revansjere fra sist jeg var i eliteserien, sier Huseklepp.

Han beskriver året i 1. divisjon som «et lite steg i riktig retning for ham».

— Da viste jeg i glimt ha som bor i meg, og i tillegg var jeg nokså jevnt gjennom sesongen. Det var ikke veldig mange kamper som var helt grusomme. Selv om det var et par!

Eksplosivitet

Etter egenvurderingen forteller Huseklepp om hva han jobber med – for å finne nivået bergenserne i årevis har drømt om å se ham tilbake på.

— Jeg jobber for å få eksplosiviteten som trengs for å gjøre Erik til Erik. Det er den som trengs for å lykkes offensivt. Så vet jeg at kapasiteten til å løpe opp og ned er der. Men den skal bli enda bedre, sier Huseklepp.

Han har i mange år vært gjenstand for treneres og eksperters mening om at han må bedre seg i de fysiske og defensive delene av spillet. Men han synes ikke Nilsen er streng som lekser opp hvilke områder han må bedre.

— Nei, sånn er det. Som fotballspiller må man bli bedre på det og det og det. Så er det sånn at hvis noen brikker faller på plass, er det lettere for de andre brikkene å gjøre det, sier Huseklepp.

- Har du jobbet godt i desember?

— Ja – det gjør jeg alltid.