Sunnmøringer liker ikke at Sparebanken Møre finansierer deler av Solskjær-lønna.

Var det lurt av Sparebanken Møre å gå inn i en egen sponsoravtale med Ole Gunnar Solskjær, som gjør at den sunnmørs-tuftede banken nå betaler halve lønna til den nye Molde-treneren? Mange sunnmøringer mener ikke det.

Bjarne Haagensen er leder i Ålesund Fotball AS, som styrer pengestrømmen i AaFK. Og han liker dårlig at Spb. Møre nå skal delfinansiere lønna til Ole Gunnar Solskjær.

– For å si det slik — vi i AaFK hadde aldri hatt råd til å lønne Solskjær. Tidligere var det Aker som betalte halvparten av lønna til Solskjær i Molde, nå har altså banken overtatt disse forpliktelsene. Og det mener jeg er en bommert. Jeg kan ikke se at Solskjær har noen positiv reklameeffekt for Spb. Møre her på Sunnmøre. Og det er tross alt her de største verdiene for banken blir skapt, det vet bankens ledelse også, sier Haagensen.

Skal ha like mye

Han forteller at inntil nå har avtalen vært at AaFK og Molde FK får utbetalt like mye i sponsorstøtte fra Sparebanken Møre. Den fordelingen er nå blitt skeiv, mener han.

– Jeg forventer at banken gjør noe for å rette opp dette misforholdet, for eksempel ved å betale deler av våre trenerlønninger. Dette var neppe noe spesielt lurt markedstiltak av banken, sier Haagensen.

Som også har fått med seg at en del truer med å si opp sine kundeforhold i Sparebanken Møre. Det synes han ikke noe om.

Nei til boikott

– Jeg er ingen tilhenger av slike boikotter. Vårt firma Jangaard AS har riktig nok en annen bank enn Sparebanken Møre, men selv benytter jeg Sparebanken Møre privat. Og vil fortsette med det. Det er en fantastisk bank på mange måter, som har vist et enormt samfunnsansvar over mange år. Men her gjorde de ikke noen genitrekk, akkurat, mener Haagensen.

Onsdag sto Molde Håndballklubb, som er nykommer i damenes eliteserie og har fått en dårlig sesongstart, fram i Romsdals Budstikke og kunne meddele at hovedsponsor Sparebanken Møre nå har gått inn med midler, slik at klubben kan kjøpe seg en ny høyreback.

Valgt side?

Er det slik at Sparebanken Møre nå har valgt fogderi-side? Tone Gjerdsbakk er informasjonssjef i Sparebanken Møre, og hun sier hun har ikke fått noen intern informasjon om noen kundeflukt fra Spb Møre i sakens anledning.

– Ut fra den informasjon jeg sitter på, så har vi ikke merket noen kundeflukt, nei. Det er viktig å vite at dette er en avtale mellom oss og Solskjær, ikke mellom oss og Molde FK. Solskjær ser vi på som en sterk merkevare, og en type som skiller seg positivt ut.

- Men trenger dere å betale halve lønna hans da? Skjønner dere ikke at dette kan bli negativt mottatt for eksempel her på Sunnmøre? Og har dere tenkt å sponse også deler av lønningene til hovedtrenerne i AaFK og Hødd?

— Som sagt er dette en unik avtale mellom oss og Ole Gunnar Solskjær, som gir oss mulighet til å benytte Solskjær i definerte markedssammenhenger, internt og eksternt. Vi er generalsponsor både for AaFK, Molde og Hødd, og eliteserieklubbene AaFK og Molde får omtrent det samme kronebeløpet fra oss. Og vi støtter selvsagt også Hødd sterkt, i tillegg til en rekke andre lokale idrettslag, sier Gjerdsbakk.

– Hva synes du om at Leif-Arne Langøy sitter som styreleder både i Molde Fotball AS og i Sparebanken Møre – og så skjer denne avtalen?

– Her må jeg understreke at avtalen med Solskjær aldri var noen styresak, dette var en ren administrativ beslutning. Dette ser vi på som et positivt markedstiltak for vår bank, sier Tone Gjerdsbakk.