TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær svarer på spørsmål etter at han onsdag ble presentert som ny manager i Molde. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix

Reagerer på Solskjær-sponsing

AaFKs supporterklubb likte dårlig at Sparebanken Møre bidro til at Molde kunne hente tilbake Ole Gunnar Solskjær.

Publisert: Publisert:

Onsdag ble det klart at Solskjær igjen er tilbake i Molde som manager. Ifølge Romsdals Budstikke gikk Sparebanken Møre inn med betydelige midler for at det skulle bli en realitet. Det har ikke AaFKs supporterklubb noe til overs for.

– Det er helt klart at AaFK-supportere reagerer på det banken har gjort. At de går inn for å «kjøpe» en trener til Molde, synes jeg virker veldig rart. Det er mange som synes det er merkelig, sier Stormen-leder Bjørn Mikkelsen til Sunnmørsposten.

Skal betale deler av lønnen

Da Solskjær sist var i Molde var det Aker som betalte deler av lønnen hans, som den gangen lå på 4,4 millioner kroner. Nå er det Sparebanken Møre som skal betale deler av lønnen. Det som gjør saken mer spesiell er at Leif-Arne Langøy er styreleder i både Molde Fotball AS og Sparebanken Møre.

– Jeg er veldig spent på hvordan de kommer til å gjøre det med AaFK framover. Banken bør gå inn med et tilsvarende beløp i AaFK som kan brukes på spillere eller trenere. Det bør være likhet mellom klubbene, mener han.

Klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK vil ikke være like bastant i sine uttalelser.

– Vi også har registrert det Sparebanken Møre har gjort, men de har sikkert gjort ei grundig vurdering rundt det. De har vært en viktig bidragsyter for oss i mange år, og hovedkontoret deres ligger her, så jeg regner med de også ser dette i forhold til oss, sier han.

– Er det noe dere kommer til å ta opp med banken?

– Vi har ofte møter med dem på forskjellige nivåer. Vi får se framover om det blir diskutert, men du skal ikke se bort ifra at vi kommer til å snakke med dem om det.

Les også

Solskjær presentert som Molde-trener: - Har savnet å spille store kamper

Les også

Solskjær-suksess kan fort bety nytt bråk

Les også

Molde-direktøren avviser konflikter med Solskjær

Avtale ut 2017

– Har Sparebanken Møre inngått lignende avtaler med dere tidligere, som den de har med Molde nå?

– Vi har en hovedavtale med banken som ble endret på i forrige periode. Den avtalen går ut i 2017, så tiden er nok moden for å ha en ny dialog rundt forskjellige ting, sier AaFKs klubbdirektør.

Administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre hadde ikke mulighet til å kommentere saka i går.

– Det som er viktig for oss i denne saka, er at Sparebanken Møre er en bank for hele fylket. Det er derfor vi også er inne som hovedsponsor i forskjellige deler i fylket gjennom Hødd, Molde, AaFK og Fortuna. Vi er samarbeidspartnere med over 120 lag i fylket, og nå ønsker vi å bruke en samarbeidsavtale med Solskjær på en måte som kan komme mange av disse til gode, sier informasjonssjef Tone Skotheim Gjerdsbakk i banken.

Rollemodell

Hun trekker fram at Solskjær er en viktig rollemodell for unge idrettsutøvere, og at han som trener har kompetanse og ledererfaring som han kan tilføre næringslivet i Møre og Romsdal.

– Hva tenker du om at AaFK-supportere reagerer på at dere «kjøper» en trener til Molde?

– Sparebanken Møre er en bank for hele fylket. Vi vet fotball er noe som engasjerer mange, og det er naturlig at de viser engasjement for klubben sin

– Er det naturlig for dere at Molde skal få mer støtte enn AaFK?

– Avtalen som ble inngått er en offisiell samarbeidsavtale mellom Sparebanken Møre og Ole Gunnar Solskjær. Denne gir oss mulighet til å benytte Solskjær i ulike definerte markedssammenhenger, internt og eksternt, sier Gjerdsbakk.

Publisert: