Jonathan Parr fikk føling med sin magestrekk i debut-landskampen mot Montenegro, og nå blir det en kamp mot tiden for å rekke Brann-kampen søndag.

Parr skulle egentlig spille U-landskamp i morgen, men den kampen går uten AaFK-backen.

Han dro hjem til Ålesund søndag, etter samråd med landslagets lege Tor Einar Andersen og AaFKs fysioterapeut Bjørn Erik Melland.

– Jeg kjente jeg begynte å stivne til i mageregionen utover i 1. omgang på Ullevaal, spesielt kjente jeg det når jeg skulle slå langpasninger. Jeg snakket med legen og med fysio Roar Robinson undervegs, og vi ble enige om at jeg skulle gå av dersom smertene ble verre. Men det ble de ikke, forteller Parr.

Sunnmørsposten traff ham på Color Line stadion i går formiddag, der han kjørte noen lette øvelser med fysioterapeut Melland.

Resten av AaFK-troppen var på Valderøy for å trene på naturgras foran Brann-kampen.

Gode minner

– Jeg har gode minner fra Brann stadion, der jeg scoret begge våre mål da vi slo Brann 2-1 der for to år siden. Dette er også siste seriekamp i vårsesongen, så den vil jeg ha med meg. Jeg skal ta det med ro et par dager nå, og da tror jeg at smertene vil forsvinne, håper AaFKs ferske landslagsspiller.

Som hadde en god opplevelse på Ullevaal lørdag.

– Jada, jeg koste meg, og det var stort å få debutere med seier. Om jeg får sjansen videre aner jeg ingenting om, det er mange gode spillere å velge i for Drillo.

– Men han sa i hvert fall «På gjensyn» til meg da vi skiltes. Det får jeg tolke som et godt tegn, ler Jonathan.

Som seg hør og bør måtte Parr «til pers» på banketten, med tale som alle A-landslagsdebutanter må gjennom.

– Jeg husker ikke helt hva jeg sa, men jeg takket i hvert fall for mottakelsen i gjengen. Og jeg ga uttrykk for at jeg trivdes. Talen var vel ikke lengre enn et minutts tid, og den ble framført uten huskelapp!

Satser som back

Jonathan ble hentet til AaFK fra Lyn som kantspiller, men han sier nå at han føler seg som venstreback.

– Det er back jeg kommer til å satse som framover, og det er jo også der Drillo fant plass til meg. Men dersom Kjetil Rekdal ønsker å benytte meg lengre framover i en kamp, er det helt greit for meg.

– Bekymrer strekken i magen deg?

– Klart det. Jeg fikk strekken i cupkampen mot Volda, da kjente jeg at det var noe som rivnet inni der. Jeg spilte forrige kamp mot Strømsgodset, da kjente jeg meg litt stiv etterpå. Og den stivheten var enda verre etter landskampen. Men jeg har ikke slått opp igjen skaden i den forstand, og håper at noen dagers hvile skal gjøre susen, sier Parr.