Dermed ble han den første AaFK-spilleren med spilletid på landslaget siden Ingvald Frøysa kom inn som innbytter mot Danmark i 1929 (!)

— Det var selvfølgelig en stor opplevelse. Det var absolutt artig, sier Parr etter 2-1-seieren over Montenegro.

I fraværet av John Arne Riise fikk 21-åringen spille hele kampen for Norge.

- Jeg hadde ikke forventet det. Jeg trodde jeg bare skulle få en omgang, sier han.

Landslagsledelsen var nemlig godt fornøyd med det Parr presterte. Selv om han ikke var like offensiv og briljerende som han kan være for Aalesund, kom han godt fra debuten sin.

- Greit

- Både Ruben og Jonathan gjorde en god jobb. Vi valgte å sette inn Ciljan for Yttergård Jensen etter hvert fordi vi trodde han kunne gjøre en bedre jobb akkurat der og da, sier Drillo til Nettavisen .

— Det er ikke noen grunn til å bytte bare for å bytte. Jonathan gjorde en god kamp og viser at han er en mann for framtiden, sier landslagsassistent Ola By Rise.

Selv følte også AaFK-backen at det gikk greit i debuten.

— Jeg synes det gikk veldig greit. Jeg hadde god kontroll defensivt og fikk også vært med litt framover. Jeg er fornøyd selv, sier Parr.

Nå slutter 21-åringen seg til U21-landslagstroppen som skal møte Finland onsdag.

— Jeg var utrolig nervøs før kampen og det bar nok spillet mitt preg av de første minuttene, fortalte han smilende etter at debuten på landslaget var historie.

Nå eller aldri

Ruben Yttergård Jenssen stilte som indre høyre med flagget på brystet. Gjorde et par feilpasninger. Men så begynte det å sitte litt bedre. En frekk dragning og et hælspark senere var han varm i trøya.

I RØDT: Ruben Yttergård Jenssen gratulerer Grindheim med scoringen. (foto: scanpix)

— Akkurat da tenkte jeg at det var nå eller aldri, sier om hvordan han plutselig så ut til å ha ristet av seg alle nervøsitet.

Han innrømmer at det i enkelte tilfeller gikk litt vel fort og han innrømmer at han kunne vært tøffere i duellene.

— Jeg kunne nok vært tøffere, ja. Det har jeg sett at både tempo og tøffhet er annerledes enn i den norske serien, forteller han.

Skryt av Huseklepp

Utenfor seg hadde han Erik Huseklepp som har litt mer erfaring fra landslaget enn ham.

— Ruben klarte seg veldig bra og jeg synes samarbeidet fungerte veldig bra, sa Erik Huseklepp om sin nye makker på høyresiden.

I onsdagens kamp mot Ukraina er det en annen spiller Huseklepp må forholde seg til på den siden av banen. Søndag morgen reiser Ruben Yttergård Jensen og Jonathan Parr til Finland for å slutte seg til U21-landslaget.

Se høydepunktene:

Norge — Montenegro: Høydepunkter