Norge vant 2-1 og sørget derfor for at Egil ”Drillo” Olsen kunne feire seier i sin kamp nummer 100 som landslagssjef.

Landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen var likevel ikke utelukkende fornøyd til tross for at spillerne sørget for at det nå er 34 kamper siden landslaget har tapt på Ullevål under hans ledelse.

— Det var en kvalitetsmessig variabel kamp. Jeg er rimelig fornøyd med det vi fikk til i 1. omgang, men etter pause hadde vi for mange balltap og ble spilt lavere enn vi ønsket. Det er jeg misfornøyd med, og det er mye å rette på fra det vi presterte i 2. omgang, sier landslagssjefen etter jubileumskampen.

Ikke like bra

Før kampen ble Olsen tildelt gullklokka av Norges Fotballforbund, og da smakte det nok godt da Morten Gamst Pedersens frispark gikk via hodet på gjestenes Zarko Tomasevic og i mål ett minutt før full tid og sørget for 2-1-seier.

— Veldig hyggelig at vi vant. Det var veldig godt da det andre målet kom. Men vi trenere ser også litt bak resultatet, og da var ikke alt like bra. Jeg er blant annet irritert over unødvendige balltap som fort kunne gitt oss flere baklengsmål, sier Olsen, som måtte se Roma-stjernen Mirko Vucinic skru ballen flott i mål bare åtte minutter før slutt.

- Vi møtte et meget godt lag med spillere av høy kvalitet. Etter å ha sett litt fotball er det umulig å ikke bli imponert over spillere som (Simon)Vukcevic og (Mirko)Vucinic, sier han.

LES OGSÅ:

* - Jeg var borti ballen

* Det er noe med Drillo

* Huseklepp manglet bare målet

Klart frispark

Norge var klaret best før pause og produserte store målsjanser ved både Eirik Huseklepp og John Carew, men det var Christian Grindheim som sendte Norge i ledelsen minuttet før pause. Scoringen var av det tvilsomme slaget etter at Grindheim slo keeper Vukasin Poleksic i en luftduell, og bortelagets spillere lot ikke kampens svenske dommer Jonas Eriksson slippe billig unna. To gule kort måtte til for å roe gemyttene. Trener Zlatko Kranjcar brukte den opphissede stemninga til å motivere spillerne i pausen, men heller ikke han var nådig overfor dommerens avgjørelse.

- Det var et klart frispark til vår keeper, og det skulle aldri ha vært mål, sier Kranjcar, som mente uavgjort hadde vært greit etter en jevn kamp.

— Begge lag spilte en bra kamp. Vi var ikke underlegne selv om vi tapte med ett mål mot slutten. Det er likevel alltid fortjent når et lag vinner, innrømmer han.

Flere sjanser

Norge vant i følge Olsen selv sjansestatistikken 8-5. Det var i følge landslagstreneren for dårlig.

— Å score to mål på åtte sjanser er ikke så ille, men jeg er ikke fornøyd med at vi ikke skaper et tosifret antall målsjanser på hjemmebane. Vi har helt klart slitt mer fremover enn bakover, og jeg er ikke fornøyd med det vi presterer offensivt i dag. Vi ligger på 8-5 i sjanser og burde avgjort kampen i 1. omgang. Vi hadde også store sjanser til å punktere kampen i 2. omgang, mener ”Drillo”, som heller ikke var fornøyd med å slippe Montenegro til fem målsjanser.

— Jeg liker ikke at vi slipper til så mange målsjanser og derfor var det for så vidt fortjent at de scoret. De hadde folk som kunne gjøre ting på egenhånd, og når vi sløser så mye som vi gjorde i dag lå det litt i kortene at de skulle score.

Gode debutanter

Landslagssjefen var ellers godt fornøyd med dagens to debutanter, Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jensen, selv om de to nå slutter seg til U21-laget igjen.

— Ruben gjorde en bra jobb. Den andre debutanten(Parr) gjorde også et bra inntrykk. Han fikk seg en smell før pause og det var litt usikkert om han kunne fortsette, men han vill prøve og det så ut som det gikk greit, sier ”Drillo”, som nå kan ønske Riise-brødrene, John Arne og Bjørn Helge velkommen tilbake til onsdagens kamp mot Ukraina etter sistnevntes bryllupsfest. Jubilanten var ellers godt fornøyd med innsatsen til flere av spillerne.

- Huseklepp var bra, særlig før pause. Ellers synes jeg midtstopperne var gode og at Carew gjorde en god jobb, avslutter han.

Slik kom målene!

Norge — Montenegro: Målene