Det ble vedtatt på et ekstraordinært årsmøte onsdag, melder Vålerenga Fotball på sine nettsider.

– De 45 fremmøtte medlemmene vedtok enstemmig styrets forslag om å bygge stadion og ta opp lån på 400.000.000,-, skriver klubben.

Som Osloby tidligere har skrevet, skal Vålerenga bygge et anlegg som totalt vil koste snaut 700 millioner kroner. Halvparten vil gå til selve fotballanlegget: tribuner, fotballbane og garderober. Den andre halvparten skal brukes på skole, parkering og noe næringsvirksomhet i stadionkroppen.

Arenaen skal få en kapasitet på 18.000 tilskuere, og hele 6000 av plassene blir ståplasser for supporterne.

BYE, BYE ULLEVAAL: Kjetil Rekdal (mørkeblå jakke) og Vålerenga-spillerne takker fansen etter seieren mot Haugesund på Ullevaal stadion. Om to år spiller VIF på Valle. Foto: NTB scanpix

29. juli er det planen å legge ned grunnsteinen i det som skal bli Vålerengas nye hjemmebane. Etter 103 år får klubben sitt eget hjem.

Vålerenga-leder: — Endelig kommer vi hjem!

– Det er jo som å vinne cupen og serien samme året, og så gå inn i en fest. Det er stort. Og det er veldig viktig og inspirerende for Vålerenga å komme hjem. Vi har vært på vandring fra Bislett til Ullevaal og nå får vi komme hjem, sier styreleder i Vålerenga Kultur- og Idrettspark, Åge Petter Christiansen, til Aftenposten.

Les også: Vålerenga får grønt lys, starter stadionbygging i høst (Osloby)

– Dere tar opp et lån på 400 millioner kroner. Det høres mye ut?

– Det er veldig mye, men vi har en 25 år lang leieavtale med kommune om skolen, så det er den som bærer prosjektet. Sannsynligvis blir det også utleie til en barnehage, og elitelaget skal betale en sum, forklarer styrelederen.

– Prosjektet går på skinner nå!

Lånet skal Vålerenga få av Danske Bank. Klubben har fått et tilbud fra banken, og det gjenstår kun detaljer før låneavtalen blir underskrevet.

Samtidig ligger snart alt til rette forat byggingen kan starte på Valle. Målet er å begynne med grunnsteinsnedleggelse 29. juli i år – samme dato som Vålerenga ble stiftet i 1913. – Dette går på skinner nå. Målet er å være ferdig om to år, og det viktigste er at skoledelen blir ferdig til skolestart i 2017. Slik at vi får leieinntekter fra dag én, sier Christiansen.

PS! Vålerenga fikk tomten på Valle til én krone fra Oslo kommune. Stadionet skal finansieres gjennom at det også bygges lokaler for en skole, som så leies ut til kommunen.

Disse forslagene fra Vålerenga-styret ble enstemmig vedtatt onsdag:

  • Årsmøtet i Vålerenga Fotball støtter styrets forslag om at stadionprosjektet kan igangsettes

  • Årsmøtet i Vålerenga Fotball gir styret fullmakt til at klubben, via sitt datterselskap Vålerenga Kultur- og Idrettspark, inngår avtale med Danske Bank, angående låneopptak med låneramme NOK 400.000.000,-, som beskrevet i saksunderlaget.