MOLDE — VÅLERENGA 0-0

Både Molde (20 poeng før lørdagens kamp) og Vålerenga (23) måtte ha tre poeng for å tette luken mest mulig til serieleder Rosenborg (29). Et uavgjortresultat i Molde ville med andre ord passe RBK aller best.

Og 0-0 skulle det bli i en kamp som hadde mer enn nok av sjanser og situasjoner som kunne gitt mål.

Kjetil Rekdal mente at Vålerenga ble snytt for en klar straffe etter 14 minutter i toppkampen mot Molde. Foto: Digitalsport

— Til slutt er vi heldige som får med oss ett poeng, det har jeg ingen problemer med å innrømme, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til C More.- Vi skulle hatt med oss tre poeng og pleier å score på så store sjanser. Det sitter en skuffet gjeng inne i garderoben. Det går ikke helt stang inn for oss - vi var klart bedre enn Vålerenga, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

- Soleklar straffe

Molde fikk kampens første store sjanse etter sju minutter. Ola Kamaras forsøk ble flott avverget av VIF-keeper Michael Langer oppe i vinkelen. På den påfølgende corneren måtte Langer nok en gang være parat.

MFK hadde ballen mest mens Vålerenga tydelig satset på kontringer. Og etter 14 minutter sprang islendingen Elías Már Ómarsson ifra hele forsvarsrekken til Molde. En Vegard Forren på solid etterskudd gikk hardt i ryggen på Ómarsson som gikk ned i feltet. Islendingen fikk avsluttet, men ballen gikk utenfor.

Dommer Ken Henry Johnsen valgte å la spillet fortsette, selv om bortelaget mente det skulle vært straffespark og rødt kort til Forren.

— Et rent overfall. Klar straffe, mente Bengt Eriksen i C More-studio.

— Soleklart straffespark og rødt kort, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til TV-kanalen i pausen. Han hadde seg også en alvorsprat med dommer Johnsen.

— Med straffescoring til 1-0 og 11 mot 10 mann kunne det blitt en annerledes kamp, sa Rekdal etter kampen.

Vegard Forren innrømmet at han var heldig.

— Det var litt 50/50 den situasjonen. Jeg fryktet at dommeren skulle blåse, sa Forren til C More.

Stolpeskudd

Åtte minutter før pause fikk Ómarsson en ny gigantisk sjanse for Vålerenga. Rasmus Lindkvist la inn fra venstre, og helt uforstyrret fikk Ómarsson heade fra sju-åtte meter. Men headingen var altfor upresis, og det sto fortsatt 0-0. Nå var det lenge siden Molde hadde produsert noe stort, men vertene satte inn en bra spurt før pause. Etter 41 minutter smalt det fra Etzaz Hussain, og skuddet fra 20 meter havnet i stolpen og ut. Også Per Egil Flo skulle få en stor sjanse før pausesignalet, men han satte ballen rett på keeper da han kom alene.

Dermed sto det 0-0 etter første omgang i Molde.

Molde-press

Tor Ole Skullerud hadde tydelig gitt Molde-spillerne grei beskjed i pausen, for vertene gikk rett i angrep. Thomas Kind Bendiksens forsøk gikk like over.

Etter 55 minutter burde det ha stått 1-0 til Molde. Flo la perfekt inn fra venstre, men en umarkert Kamara satte ballen like utenfor fra kloss hold. Molde dominerte kraftig nå, men slet med å få hull på byllen.

Etterhvert ble tempoet labert, og det ble aldri noe målsus i Rosenes by. Ola Kamara hadde riktignok en ny kjempesjanse fire minutter på overtid, men lyktes ikke.

— Vi trengte tre poeng, og da er det skuffende når man ikke lykkes, sier Kamara.

Serieleder Rosenborg møter Sarpsborg borte søndag kveld. Neste lørdag er det duket for RBK mot Molde på Lerkendal.

Lørdagens kamp var Vålerengas sjuende på bortebane denne sesongen. Resultat: Fire seirer og tre uavgjorte. Rekdals menn er eliteseriens eneste som står uten bortetap.