Trener Rikard Norling legger ikke skjul på at han er bekymret for programmet til Badji og Askar inn mot Brann-Sarpsborg neste fredag.

— Det er langt fra optimalt. Enda mindre optimalt enn tidligere, siden kampen vår spilles på fredagen, sier Norling.

Her er problemet: Badji og Askar er opptatt med landslagsspill for henholdsvis Senegal og Etiopia denne og kommende uke.

Begge de nevnte landslagene spiller kamp onsdag. I Tunisia og Mali, to nordafrikanske land.

På tur: Amin Askar får kommende uke sin seniorlandslagsdebut - for Etiopia mot Mali Foto: Håvard Bjelland

Hjemreisen er selvsagt belastende lang, men etter planen er både Badji og Askar tilbake i Bergen torsdag.Da er det én dag igjen til Brann-Sarpsborg.

— Vi kommer til å ha tett kontakt med dem hele veien, så får vi se hvordan det blir.

Nesten som mot Godset

Norling bekrefter at han vil se an hvor mye de to er involvert i onsdagskampene, og selvsagt hvordan de føler seg etter ankomst Norge, før han beslutter om spillerne kan være i troppen mot Sarpsborg.

— Vi må bare vente og se, helt enkelt, sier Norling.

Han har forholdsvis fersk erfaring med problematikken. Etter 20 timer på fly og landing i Bergen dagen før kamp, plukket Norling ut Badji til elleveren som skulle møte Strømsgodset.Badji storspilte, Brann vant.

— Dette var helt på grensen av hva en spiller kan tåle, sa Norling etterpå.

Før Godset-kampen var Badji rett nok tilbake i Norge tettere opp mot avspark, men han hadde en dags lenger hvile mellom landskampen og klubbkampen.

— Jeg sa jeg kunne spille. Jeg er profesjonell. Dette er jobben min. Jeg var sliten, men klarte å få det ut av hodet mitt, slik at jeg kunne hjelpe laget, sa Badji etter triumfen i Drammen.

Amin Askars landskamp for fødelandet Etiopia, er for øvrig hans første i seniorkarrieren. http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Askar-skal-spille-for-Etiopia-466839_1.snd

— Jeg gleder meg til dette, sier Askar til brann.no