For Strømsgodset, fjorårets seriemester, er kun Martin Ødegaard (Norge) tatt ut til å spille seniorlandskamper på disse internasjonale datoene. Årets mestere, Molde, kan slå i bordet med åtte; syv for Norge og én for Finland.

Molde har allerede sikret seriemesterskapet denne sesongen. Verre er det for Brann, som ligger på nedrykksplass. De har fire A-landslagsspillere ute i den store verden denne uken, for fire forskjellige landslag; Island, Senegal, Makedonia og Etiopia.

– Å ha spillere på landslag er jo noe vi ønsker som klubb, det er viktig for oss, sier Simon Hollyhead, assistenttrener i Brann.

— Tatt store steg

– Det sier det meste om den sesongen vi har hatt i Molde og den utviklingen klubben er gjennom. At det er mye som gjøres riktig. Det er folk som kommer til oss og utviklier seg til å bli landslagsspillere i løpet av kort tid. Det er bare å se på Ruben (Gabrielsen) og Harmeet (Singh), som har vært gode over lengre tid. Det er fortjent. Vi har tatt store steg som lag i år, det ser vi med syv spillere her, sier Vegard Forren.

13 av 16 klubber har landslagsspillere på oppdrag. Kun Sarpsborg 08, Sandnes Ulf og Lillestrøm er uten. I tillegg kommer en lang rekke aldersbestemte landslagsspillere.

– Vi er ganske erfarne når det gjelder å håndtere det. For oss er det viktigste å kommunisere tett med dem det gjelder og det gjør vi. Det er jo store forskjeller her, noen er i Afrika, noen bare i Norge – og vi må se an situasjonen til hver landslagsspiller individuelt, sier Hollyhead.

Vålerengas reservekeeper Lars Hirschfeld er den mest rutinerte i gruppen, med sine 48 landskamper for Canada. For spillerne som blir igjen i sine norske klubber, blir det antakelig lett å score på trening denne uken. Eliteserien sender mange målvakter ut for å samle flybonuspoeng disse ukene. Ørjan Nyland, Sten Grytebust, Hannes Thor Halldorsson, Pavel Londak og Sayouba Mandé skal, i likhet med Hirschfeld, ut i verden.

Fire spillere skal i aksjon for afrikanske land. Det ville garantert ha vært minst én til, dersom Tijan Jaitehs Gambia skulle i aksjon, men de har spillefri.

Island har i lang tid vært en pålitelig leverandør av spillere til Norge. De henter fire av sine landslagsspillere hjem denne gangen.

Costa Rica, som lot flere spillere med erfaring fra Norge briljere i sommerens VM, har ingen eliteseriespillere i sin nåværende tropp. Gamle kjenninger som Roy Miller, Cristian Gamboa og Celso Borges er med.

Fakta: Kamper med norsk interesse:

Torsdag:

Litauen – **Estland

Makedonia** – Luxembourg

Fredag:

Latvia – Island Malta – **Norge

Senegal –** Tunisia

Japan – Jamaica

Lørdag:

Finland – Hellas

Ethiopia – Mali

Sudan – Nigeria DR Kongo – Elfenbenskysten

Søndag:

Estland – England

Ukraina - Makedonia

Mandag:

Island – Nederland

Norge – Bulgaria

Tirsdag: Finland – Romania

Onsdag: USA – Honduras

Canada – Colombia

Elfenbenskysten – DR Kongo

Nigeria – Sudan

Mali – Etiopia

Fakta: Norske klubbers landslagsspillere

Molde Norge: Ørjan Nyland, Vegard Forren, Martin Linnes, Per Egil Flo, Ruben Gabrielsen, Harmeet Singh, Fredrik Gulbrandsen

Finland: Joona Toivio

Odd Norge: Steffen Hagen, Jone Samuelsen

Finland: Jarkko Hurme

Aalesund Norge: Sten Grytebust

Finland: Sakari Mattila

Strømsgodset Norge: Martin Ødegaard

Viking Norge: André Danielsen

Island: Jon Dadi Bödvarsson

Rosenborg Finland: Riku Riski

USA: Mikkel Diskerud

Sandnes Ulf Island: Hannes Thor Halldorsson

Brann Island: Birkir Mar Sævarsson

Senegal: Stephane Badji

Makedonia: Daniel Mojsov

Etiopia: Amin Askar

Vålerenga Island: Vidar Örn Kjartansson

Canada: Lars Hirschfeld

Haugesund Nigeria: Ugonna Anyora

Stabæk Elfenbenskysten: Sayouba Mandé

Bodø/Glimt Jamaica: Dane Richards

Estland: Pavel Londak

Sogndal Estland: Taijo Teniste

PÅ LANDSLAGET: Vikings André Danielsen (til v.) og Branns Amin Askar er reist for å representere hvert sitt landslag. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix