Kristiansand: — Norge bør egentlig vinne kampen lett, men Malta er ganske gjerrige, og godt organisert defensivt, sier Risholt.

35-åringen har spilt for tre forskjellige klubber på Malta, deriblant toppklubben Balzan Youths. Fløy-spilleren har dermed god kjennskap til kvaliteten på både spillerne og serien på ferieøya.

ADVARER: Kai Risholt. Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport/Dagfinn Limoseth - Digitalsport

— Norge må ikke undervurdere Malta. De er flinke med ballen, og flinke til å få frispark. Hvis Malta scorer først, blir det vanskelig for Norge å få tak i ballen, sier Risholt.

Tidligere LSK-spiller

Fredagens norske EM-kvalifiseringsmotstander består stort sett av hjemlige spillere. Den store stjernen er nok fortsatt den tidligere Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud. 33-åringen, med over 100 landskamper, er kaptein og motoren i laget.

— Han er en av få spillere som har hatt en ok karriere i utlandet, sier Risholt.

Mifsud spiller nå for Sliema Wanderers.

- Ligaen bedre enn landslaget

- Hva kan du si om kvaliteten på fotballen på Malta?

— Ligaen er bedre enn landslaget. Klubbene kan ha fem utlendinger på banen til enhver tid, og de er det klasse over. Landslaget er ikke så bra, sier Risholt.

Malta er rangert som nummer 150 plass på FIFA-rankingen. Laget har tapt sine to siste kamper mot god motstand, 0-1 mot Slovakia og 0-2 mot Kroatia. Den siste med ti mann.

— Det er et lag vi skal slå, så vi har forventninger om å vinne den kampen. Det er det ingen tvil om, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.