Det er en reell fare for at Brann spiller i 1.-divisjon neste år, og i så fall blir de bebudede kuttene på 15 millioner kroner i neste års budsjett bare en forsmak for Sportsklubben Brann. BT kjenner til at rundt halve stallen har forhåndsavtalte kutt på 25 prosent av lønnen dersom Brann rykker ned. Den resterende flokken har ingen avtalte kutt, men dersom inntektsgrunnlaget til Brann skrumper så til de grader inn, er det liten tvil om at også disse vil få merke den nye divisjonsstatusen på pungen.

Innad i stallen er det trioen Vadim Demidov, Erik Huseklepp og Marcus Pedersen som tjener best. De tre tidligere landslagsspillerne har alle en lønnspakke som kan gi dem mellom to og tre millioner kroner i et år med sportslig uttelling. Pedersen og Brann har som BT tidligere har omtalt, en intensjon om at Pedersen skal selges dersom Brann rykker ned. Det er også grunn til å vente at spillere som Stéphane Badji og Piotr Leciejewski vil forsvinne fra Brann dersom det går galt i løpet av sesonginnspurten.

Norling får lønnsreduksjon

Også Rikard Norling har etter det BT erfarer en betydelig lønnsreduksjon i vente dersom han styrer Brann til 1.-divisjon.

Kristoffer Barmen mener det er helt riktig at spillerne må ta en del av smellen hvis det blir nedrykk.

— Selvfølgelig. Rykker vi ned, er det vår feil. Da er det på sin plass at vi tar en del av biten, sier han.

- Er lønnskutt tema i garderoben?

— Det er ikke en gang tema å rykke ned. Så det er ikke noe vi tenker på allerede nå.

Kaptein Erlend Hanstveit sier han ikke kan kommentere «kontraktsmessige forhold».

— Uansett har vi vært gode på å fokusere på det sportslige i den vanskelige situasjonen klubben er inne i, hevder Hanstveit.

Roald Bruun-Hanssen vil ikke kommentere nedrykksklausulene i Brann-stallen.

— Dette er personalsaker, og det kommenterer vi ikke, sier han.