FIFA-president Sepp Blatter skulle fredag møte pressen for første gang siden hans høyre hånd Jerome Valcke ble suspendert mistenkt for korrupsjon, men pressekonferansen ble avlyst.

Først ble pressemøtet etter FIFA-styremøtet i Zürich utsatt en time, deretter kom beskjeden om at det ikke ble noe av. Det skjedde fem minutter før oppgitt start 15.00. Et stort presseoppbud var på plass i FIFA-hovedkvarteret for å stille Blatter spørsmål. Han har ikke hatt en pressekonferanse siden juli.

I stedet ble det delt ut en pressemelding om forslag og vedtak truffet under styremøtet, blant annet om berammingen av VM i 2022 og om reformprosessen i FIFA.

Kort diskusjon

Tidligere fredag fortalte Tysklands fotballpresident Wolfgang Niersbach at korrupsjonsmistanken mot generalsekretær Valcke så vidt ble diskutert under FIFA-styremøtet torsdag og fredag.

Jerome Valcke (til høyre) har vært en av Sepp Blatters (til venstre) nærmeste støttespillere. Her gjennomfører de "Handshake for Peace" under kongressen i Zürich 29. mai. Foto: REUTERS

— Det finnes anklager og på den annen side en klar påstand om at anklagene er feil. En person er å betrakte som uskyldig inntil det motsatte er bevist, og det må vi respektere, sa Niersbach, som er blant de 25 FIFA-styremedlemmene.Valcke ble nylig suspendert og fratatt alle sine oppgaver i påvente av at beskyldningene mot ham granskes. Han er mistenkt for å ha inngått en avtale om svartebørssalg av VM-billetter, noe han benekter.

Flytter styremøte

Blant vedtakene på styremøtet var at også det neste FIFA-styremøtet 17. og 18. desember skal avvikles i Zürich. Egentlig var det meningen at det skulle finne sted i Japan i forbindelse med klubb-VM.

Siden flere FIFA-ledere ble pågrepet i mai, har Blatter med ett unntak (en tur til Russland i anledning trekningen av VM-kvalifiseringen) unngått reiser til utlandet.

(©NTB)