Sitter du igjen med et inntrykk av at AaFK har sluppet inn mange mål før pause? Da har du tenkt helt rett. AaFK har sluppet inn hele 20 av 36 baklengsmål før pause. Det er det ingen i eliteserien som slår. I dagens kamp mot Viking sto det hele 3-0 til hjemmelage til pause.

— Jeg har ikke et veldig godt svar på det. Men det er klart jeg ikke er fornøyd med det som keeper, at det bare renner inn mål. AaFK har vært bra defensivt noen sesonger, men i år har det snudd og det renner inn bakover, sier Sten Grytebust til smp.no.

Balanse i laget

— Litt av svaret er nok at vi også slipper til flest målsjanser. Vi må ha balanse i laget når vi sender fram så mye folk, og vi har ikke lært av feilene vi har gjort tidligere. Da får vi mange kontringer på oss, sier keeperen.

Trener Trond Fredriksen liker ikke statistikken.

— Vi jobber med at vi ikke skal slippe inn mål tidlig i kampene, men skal man ha fokus på det eller ikke. Det er en mental greie når du får mange dårlige opplevelser på rad, da må du jobbe hardt med å løse det, sier han til smp.no.

— Klarer ikke hver gang

På plassen bak AaFK følger Bodø/Glimt med 19 baklengsmål før pause. Både Strømsgodset og Mjøndalen står med 16. I motsatt ende av tabellen ligger Vålerenga med kun sju.

— Vi kom tilbake etter å ha ligger under mot Mjøndalen, men det klarer du ikke å gjøre hver gang. Det blir utrolig vanskelig når det står 3-0 til pause som i dag. Men jeg har ikke en god forklaring på hvorfor vi slipper inne så mange mål før pause, sier Edvard Skagestad.